lehti- ja kirjahankintoja.

Käden taidot –messuilla käydessäni sorruin japanilaiseen Patchwork tsushin –lehteen. Minunhan ei messuilta pitänyt ostaa mitään ylimääräistä, tarpeellista vain. Mutta niin oli houkutteleva kansi, että lehti tarttui mukaani.


Kansikuvan alreunassa näkyy mielenkiintoisen kotoisia Marianne-karamelleja.

Sitä vain en oikein käsitä, miksi laukkuun pitäisi applikoida teksti ”Cross”.

Lehteä oli ihana selata. Katsoin jokaisen kuvan ja tutustuin huolellisesti melkein jokaiseen ohjeeseen. Yritin painaa mieleeni, mitä minkäkin ohjeen osaa voisin missäkin yhteydessä ehkä soveltaa, mutta muistiinpainamiset ovat kyllä jo haihtuneet tuuleen.

Ehkä tämä penaali yhdistelee eniten juuri tällä hetkellä minua kiinnostavia vinkkejä.


- Kynää varten mitoitettu lenksu – hyvä idea.
- Penaalissakin voi tosiaan olla laskos- ja/tai nauhakoristelua.
- Ja voihan kanto- tai jonkin kiinnityslenkki olla tuossa keskelläkin noin.

Eiliset kirjaihanuudet

Postiluukku kolahti (kuvaannollisesti) eilenkin ja sain vähän kuin etukäteisjoululahjaksi kaksi ompeluaiheista kirjaa.

Ensiksi Lisa Lam: The Bag Making Bible:


Ahkerana kassien ja laukkujen tekijänä täytyy ihmetellä, miten minulla ei kirjaa vielä ollut! Tosin no, se ilmestyi aika vähän aikaa sitten.

Selailin kirjan läpi eilen. Oikein kivan näköinen, paljon selkeitä kuvia ja hyvin kattavat ohjeet kaikkeen mahdolliseen. Kirjassa on ideana, että kerrotaan yleisesti, miten mikin osuus laukun/kassin ompelemisesta toteutetaan, eikä niin, että annettaisiin yksityiskohtaiset ohjeet juuri tietyn laukun ompelemiseen. Hyvä perusidea.

Nopean selailun perusteella yksi huomautus: helpoimmat sangat á la Martta loistavat poissaolollaan!

Täytyy vielä tarkistaa, onko missään annettu mitään mittaosviittoja. Sehän itseäni kiusasi aloittelevana kassin- ja laukuntekijänä, etteivät ohjeet tarkasti kertoneet sankojen pituutta eivätkä sitä, mihin kohtaan kassia/laukkua sangat pitäisi tarkkaan ottaen kiinnittää. Sankojen ompeleminen saattoi olla kuvattuna mutta mittoja ei. En tiedä, onko tässäkään.

Olisi nimittäin aika hyödyllistä löytää aina helposti sekä käsi- että olkalaukun sangan/hihnan pituus- ja leveystiedot. Minulla on aivan surkean huono numeromuisti. Joudun aina tarkistamaan ennen sankakankaan leikkaamista, minkä levyiseksi se pitikään taas ommella!

Sitten Kay Whitt. Sew Serendipity

Kansikuva oli jäänyt mieleeni kaihertamaan:


- Ajattelin, että ehkä varastoistani sentään löytyisi tarpeeksi isoja kangaspaloja tuollaisen hameen ompelemiseen.
- Hame tuo mieleen Desigualin vaatetyylin, joka miellyttää kovasti (ostin jopa Desigualin takin syksyksi).

Tartuin kirjaan melko varauksellisesti. Ehkä sisältö olisikin jotain ihan muuta ja ainoaksi käteen jääväksi osoittautuisi tuo kannen hame?

Kirja yllätti positiivisesti. Myös muut vaatekappaleet kuin kansikuvan hame olivat houkuttelevia ja jokaisesta perusvaatteesta oli esillä useita toteutusvaihtoehtoja. Kirja oli minulle täynnä ideoita.

Iloisin löytö oli kiva jakku, johon alkuvuonna hiihtoloman aikaan ostamani ihq kiiltävähkö kangas kenties taipuisi.

Harmi toisaalta, että ompelupöydältä pitää ensin selvittää useita muita keskeneräisiä projekteja: mustanpuhuvat piparikangaslasinaluset, pieni PinkPanther-pussukka, jouluinen pöytäliina (tai kaksi), liskokuvioinen PC-laukku ja niin edelleen… Muuten leväyttäisin kankaan heti lattialle ja leikkelisin mallikappaleet hameesta ja jakusta, jotta saisin ne sovitetuksi omaan muotooni!

Kommentit

Milja sanoi…
Eija antoi ne Marianne-karkit lehden päätoimittajalle Naomille kesällä Japanissa käydessään. Naomi oli sitten ilmeisesti tykännyt että sopivat joulukansikuvaan.
Irma sanoi…
Tuntuipa mukavalta lukea että joku toinenkin pyörii saman "muistiongelman" kanssa:) Minun ptää myös aina tarkitella kaikenlaisia mittoja jos ei muuten niin varmuuden vuoksi:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

ompele vetoketjulaukku.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.