Monday, 19 January 2015

lisää virheitä.

Mielenkiintoiset tilkkublokit ovat olleet minulla työn alla lähes vuoden ja välillä olen pitänyt pitkänkin tauon. Voi siis olla, että olen vain unohtanut tehneeni yhden virheellisen blokin valmiiksi asti. Se piileskeli muiden valmiiden tilkkublokkien joukossa ja sujahti huomaamatta sommitelmaani, enkä huomannut sitä ennen kuin olin jo ompelemassa sitä kiinni toisiin blokkeihin.


Ompelin kuulkaa virheellisen blokin tähän pintaan pokkana mukaan vain. En kestänyt ajatusta, että tekisin vielä yhden tilkkublokin lisää varta vasten, ja senhän pitäisi sitten sopia sommitelmaankin. Teen nyt valmiiksi kun ryhdyin.

Tässä kuvassa se ehkä erottuu vielä paremmin:


Ellette huomaa virhettä, hyvä vain!

Ompelin nämä blokit sekä sentti- että tuumamitoilla. Leikkasin ensin senttimitoilla neliöt. Tuumamittojahan en hallitse, mutta tässä osasin käyttää pientä tuumaviivoitintani merkitäkseni, mistä leikkaan pienet kolmio-neliöt. Lopuksi tasoitin blokkini (en pysty tekemään auringontarkasti samanlaisia ja samankokoisia) ja kas ihmettä, nepä sattuivat olemaan juuri sopivia tasoitettaviksi leikkuuviivaimeni avulla!


Viivaimeni on 16cm korkea ja tasoitin blokit lopulta 16cm x 16cm kokoon. Oli kerrankin helppo välttää mittausvirheet. Blokkeja ei tarvinnut kovin paljon leikata, mutta vähän kuitenkin.

Saumani eivät osu koko ajan kohdalleen, mutta en välitä siitäkään (niin kuin en välitä yhdestä väärin ommellusta blokista muiden seassa)! Kuvassa neljä alinta isoa blokkia on jo ommeltu kokoon. Riittävää tarkkuutta edustavat.


Muistin tilata lisää Tilkunviilaaja-kangasmerkkejäkin! Olen kuitenkin harmissani, etten pystynyt tilaamaan samoja kuin viimeksi, vaikka tilasin merkit samasta paikasta.


Uudet merkit ovat tarkoituksella isompia, mutta niissä on myös erilainen tekstityyppi. Etsin ja etsin entistä, eleetöntä tekstityyppiä, mutta sitä ei ollut enää valikoimassa. Valitsemani oli paras tarjolla olleista vaihtoehdoista.

Koska jalokivimäinen tai ylikirjava retkipeittoni on loppusuoralla, pohdiskelen taukoamatta seuraavaa projektia itselleni.

Ompelisinko tällaisia kolmen eri sävyn neliöitä?


Haittapuolena tässä mallissa on sen monimutkainen toteutus verrattuna tyypillisiin valintoihini. Joutuisin mittaamaan ja leikkaamaan useita erilaisia paloja. Niin, ja mitat ovat toistaiseksi tuumina. Ääh.

Vai toteuttaisinko suorakaiteista ja pikkupaloista hauskan tähtikuvion?


Seuraamani bloggaaja Capitola Quilter on tehnyt mallista tutorialin ja hänen toteuttamansa Tassels-tilkkupeitto on huikea! Sininen ja keltainen olisivat varma yhdistelmä, mutta liian samanlainen kuin hänellä. Olen miettinyt, jos tekisin ruskehtaville suorakaiteille pinkkejä (ja ehkä myös oransseja) tähtiä. Kuulostaako karmealta?

Kolmas vaihtoehto mielessä on sähäkkä Fractured-tyyppinen tilkkupinta. En tiedä! Malli houkuttelisi, mutta tekisin siitä kuitenkin liian räväkän.

6 comments:

*VEKKI* said...

Voi harmi vaikka ei tuota virhettä kyllä helpolla huomaa. Harmittaahan se tietysti. Nätti työ kyllä on.

Tilkku & Tilkku said...

Eikös sitä sanota niin, että tyhmä ei huomaa ja viisas ei virka. Kuulun ensimmäiseen ryhmään, en nää mitään virhettä. Peitosta on tulossa aito ja virheetön timantti.

Hieno tar said...

Enpä kyennyt minäkään löytämään mitään virhettä! Uudet malliehdotukset on kaikki upeita :)

Marle said...

Minullakin on hieman vaiheessa tuo sama malli. Mietin, pitäisikö tehdä lisää blokkeja.

Anita said...

Hieno peitto taas tulossa ja virhettä en onnistunut löytämään, en vaikka tuijotin kuvaa kuinka kauan.

Tilkkureppu said...

En myöskään löytänyt virhettä:)
Malliehdotukset ovat kaikki hienoja, mutta keskimmäinen eli tähtimalli on tosi upea!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails