Monday, 20 September 2010

valmis: laskostettu tilkkulaukku Lilanna.

Ompelin eilen napin laskostettuun tilkkulaukkuun, jonka nimesin Lilannaksi. Laukku on siis valmis!


Perheeni ilmoitti pitävänsä tästä mallista enemmän kuin aikaisemmasta, laatikkomaisesta laukkumallista. Kuten jo aiemmassa postauksessani vähän kerroin, en itse ole aivan varma tämän mallin onnistuneisuudesta. Mutta siis jotain kohdeyleisöä tämä malli viehättää aiempaa mallia enemmän.

Tässä kuvassa laukun värit näkyvät vähän paremmin, vaikka sanka ei näy lainkaan:


Kuva myös ruusukuvioisesta vuorista ja Tilkunviilaaja-merkistä. Lilanna on ensimmäinen laukku tai yleensä mikään työ, mihin olen kiinnittänyt oman merkkini.


Tein laukkuun vain yhden sangan, joka on tavallista standardi-sanganmittaa pidempi. Muistaakseni 40cm sen tavanomaisen 34cm sijaan.

PC-laukku

Tuntui aika vaikealta aloittaa, kun en ollut tehnyt tätä mallia pitkään aikaan, eikä minulla ollut muistiinpanoja lisäosien mitoista. Viisastuin tästä ja kirjoitin tällä kertaa muistiin, millaisia valintoja nyt tein.

Tässä kuvassa laukkukappale on hakaneuloilla kiinni vanulevyssä (käytin tähän paksumpaa vanulevyä, en sitä ohuempaa, jota yleensä käytän tilkkulaukkuihin). Mallaan vetoketjun viereen tulevaa huolittelukaitaletta (vihreä ruutukangas) ja jo kokoamaani kassin sankaa à la Martta. Sankakangasleveydet tällä kertaa 8cm ja 6cm.


Löysin laukun vuoriksi turkoosia lakanakangasta, jota terästin tummemmalla palakankaalla. Ylijääneistä kolopaloista leikkasin kaksi taskukappaletta, ompelin toiseen Tilkunviilaaja-merkin ja sen jälkeen ompelin kappaleet pussiin (jätin kääntöaukon), jolloin sain täysin siistin taskukappaleen.


Muistin jopa kiinnittää sen (toivottavasti) riittävän alas – osa kappaleen yläreunastahan kääntyy "päällikappaleeksi".

Sitten edessä oli taas ongelma: miten tikata kangas. Koska kankaassa on niin monimuotoinen ja kirkasvärinen kuviointi, en halunnut kovin huomiotaherättäviä tikkauskuvioita. Joten päädyin käyttämään oranssin ja punaisen sekä sinisen kirjavaa, vaihtuvaväristä lankaa ja tikkaamaan vapaalla kädellä mutkitellen suorat tikkaukset pitkittäin kappaleisiin.


Laukku eteni rivakasti, ja sain toisen yläreunan kaitaleen kiinnitetyksi. Samalla kiinnittyi toinen sanka.


Laukun tulevaa ulkomuotoakin voi jo vähän arvioida. Odotan kovasti, että pääsen ompelemaan tätä lisää!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails