Saturday, 18 September 2010

laskoslaukku nappia vailla.

Tänään oli peräti ahkera päivä, vaikka eilen illalla vannoin, että laiskottelisin ankarasti.

Ensiksi sain leikatuksi ja ommelluksi laskoslaukkun vuorin. Kokosin laukun päälliosan. Leikkasin laukkuun yhden sangan, tukikangastin sen ja ompelin sen sisään pyykkinarun.


Muistin ommella vuoriin Tilkunviilaaja-nauhan.


Leikkasin ja ompelin laukkuun nappilenksun. Leikkasin yläreunan huolittelukaitaleen, ompelin sen kiinni, taitoin sisäänpäin ja kiinnitin sen vuorikankaaseen käsin ommellen.


Ehdin iltasella vielä ommella laukun yläreunaan litistävän ompeleen. Tytär auttoi valitsemaan napin, mutta sitä en ole vielä kiinnittänyt eli laukku ei ole ihan valmis.

Olen katsellut laukkua melkein valmiina ja tiedän, miten sitä parantaisin.

Laskos taitaa olla vähän turhan syvä: laukun suu on hiukan kapeanpuoleinen. Ja jos hallitsisin kaavoitusta yhtään, pystyisin ehkä ratkaisemaan sen, miten laukku sojottaa kummallisen avonaisena kun nappi ei ole kiinni.

Kivat kankaat laukussa kyllä on. Saattaisin tehdä tummanruskeasta raidasta leveämmän, tai ehkä jättäisin sen kokonaan pois. Näin kapeana se on vähän outo, varsinkin kun se on juuri laskoksen kohdalla.

Seuraava projekti

Jotenkin tuntuu sopivalta tehdä PC-laukku näin syksyllä. Muistankohan vielä, miten sellainen ommellaan? Onneksi sentään löysin jo käyttämäni kaavan.


Kangas on Eurokankaasta löydetty jäännöspala, jossa on muistaakseni Stefan Lindforsin suunnittelema kuosi. Ostin kankaan silloin kun tein lukuisia PC-laukkuja, mutta se on maannut valmiiksi kutistettuna pinossa vaikka kuinka kauan.

2 comments:

vekki said...

Tosi kiva laukku tämä. Tein myös laskoslaukun jossain vaiheessa, mutta siitä tuli liian vetelä ja malli jäikin sikseen. Ehkä tuo tikkaus onkin vahvistavana piste iin päällä.

Tilkunviilaaja said...

Laskostettu tilkkulaukku Lilanna ei tosiaan ole vetelä, vaikka jätin siitä collegetrikoo-kerroksenkin pois (ajattelin, että laskos olisi silloin liian tönkkö). Voi olla, että tikkaus ryhdistää sen. Laukku ei toisaalta ole kovin suuri, joten siinä pysyy ehkä ryhti paremmin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails