mitähän tästä tulee?

Viime postauksen kommentissa anonyymi kysyjä tiedusteli minulta, lähdinkö tässä tilkkutyössäni toteuttamaan tiettyä visiota vai eteninkö ”mitähän näistä tulee” –periaatteella. Hyvä kysymys!

No minulla EI ikinä ole tarkkaa etukäteisvisiota. En piirrä tulevan työni tavoitekuvaa tilkkutyömuistiinpanokirjaani. Jotkut ymmärtääkseni piirtävät, värit ja kaikki. On minulla yleensä kyllä joku suunnitelma.

Toteutan usein hyödyllisintä värioppiani eli valitsen työhön korkeintaan kaksi väriä ja teen tilkkublokkini niihin rajoittuen. Ruoho on vihreämpää –tilkkupeitto on tästä hyvä esimerkki – kaikki blokit ovat sinisistä ja vihreistä tilkuista (plus neutraali vaalea).

Ruususen päiväuni –tilkkupeitossa rajoituin peräti yhteen väriin eli hempeään punaiseen, plus neutraaleihin vaaleaan ja tummaan.

Ensimmäistä tilkkublokkia ommellessani tai ensimmäisiä paloja leikatessani minulla ei todella ollut näkemystä, millainen valmiista peitosta tulisi. Tilkkuilussa onkin kiva nähdä tilkkupinnan kehittyvän sitä mukaa kun paloja tulee lisää.

Tässä työssäni ompelen kivoja neliömäisiä tilkkublokkeja aina yhdestä väristä. Visioksi minulle riitti Syyringin keväisessä tilkkutyönäyttelyssä näkemäni, Maijan ompelema tilkkupeitto ”Kutulampi” yhdistettynä täyteyttään tursuilevaan jäännöspalalaatikkooni. Laatikossa tuntui olevan runsaasti sinisiä paloja, joten rupesin tekemään sinisiä blokkeja.

Ennen pitkää siniset jäännöspalat alkoivat huveta (ja kyllästyttäää), mutta keksin koota kierroksen violetteja blokkeja sinisen keskustan ympärille.


Sekä siniset että violetit tilkkublokit ovat nyt valmiina – tai siis niitä on keskenään sopiva määrä. Olen suunnitellut, että violetin kierroksen jälkeen seuraa kierros punaisia jäännöspalablokkeja, joten seuraavaksi rupean leikkaamaan näitä:


Punaisia tilkkuja löytyi laareistani paljon ja helposti. Näistäkin jäännöspaloista sommittelee jo monta blokkia, ja veikkaan, että löytäisin vielä paljon punaista, jos etsisin lisää.

Koska tilkkublokki ommellaan aika pienistä paloista, jäljelle jää enää vain vähän jäännöstilkkumateriaalia – ihannetapauksessa vaikkapa tällainen määrä:


Jouduin leikkaamaan violetteja blokkejani varten kaitaleita pitkistä kankaista, joten todellisuudessa jäännöspalani ainoastaan lisääntyivät! Voih minua. Toisaalta tilkkupintani on nyt todella kiva:


Siniset ja violetit tilkkublokit yhdessä ovat peräti sinisävyiset (tietenkin?):


Todellisuudessa tilkkupinta ei ole aivan yhtä soma kuin kuvassa, mutta olen tästä silti aika fiiliksissä!

Nyt kyllä mietin, mahtavatko punaiset blokit edes sopia näiden kanssa. Joudunko kenties kehittämään tähän tilkkupintaan jotain aivan muuta lisää, että tästä tulee riittävän iso? Entä mitä tapahtuu siinä tapauksessa punaisille tilkkublokeilleni (jotka ovat siis yhä leikkaamattomia ja ompelemattomia)? Aika näyttää.

Kommentit

Rva Pioni sanoi…
Tämäkin oli kiintoisaa kuulla.
Minusta tuosta tulee kaunis,
vaikken yhtään ole sinisen ystävä,
mutta punainen reunus tekee siitä
jännän. Jään seuraamaan etenemistä
ja tikkaukseen pääsyä.
Saija sanoi…
Sininen ja violetti on hyvä yhdistelmä! Punainen...mielenkiintoista, itse en uskaltaisi mutta olet selvästikkin rohkeampi :))
Julierose sanoi…
This is so beautiful! I just love the purples around the sides...lovely work hugs, Julierose
Tilkkureppu sanoi…
Hienosti sopii violetti sinisen kanssa ja mielenkiintoista nähdä mitä punainen väri saa aikaan:)
Aivosolu sanoi…
Aina voi tehdä pikkupeittoja :) Punainen on kyllä mielenkiintoinen. Hauska nähdä miten sopii. Jos ei sovi niin sitten jotain muuta kylmää sävyä.
Mari sanoi…
Jos tilkut punaiset eivät tähän peittoon sovi voit jatkaa peittoa niillä uusilla violeteilla paloillasi. Eivät pääse kauan kasaantumaan ja lisimään... Punaisestahan voi aina tehdä uuden työn alun.
Marle sanoi…
Tuo peitto näyttää tosi kivalta. Pidän värityksestä paljon.
Unknown sanoi…
Upeaa, miten onkaan kaunis pinta. Murretut punaiset (harmaalla tai sinisellä taitetut) sopivat aivan varmasti reunoiksi. On siinä ollut ompelemistakin, laskinkohan oikein: reunojen pituus 8 x 12 blokkia??
Kati sanoi…
Mukavalta näyttää tähän mennessä :)
*VEKKI* sanoi…
Aivan mahtava! Ennen en voinut sietää kirjavia tilkkupeittoja, mutta nykyään olen aivan lumoutunut mitä kirjavampi sen kauniimpi.
Maire sanoi…
Juuri tuollaisenaankin todella hieno peitto!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Sininen tilkkupinta näytti jo hyvältä, mutta violetit blokit sen reunassa tekevät siitä vielä paremman. Ehkä punaiset suikaleet päätyvät seuraavaan peittoon.
Anonyymi sanoi…
Sinulla on tosi hyvin kehittynyt silmä, kun pystyt työskentelemään noin! Täällä on yksi kateellinen. Ihana katsella töitäsi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.