tumma-vaalea tilkkupinta elää.

Olen jatkanut tilkkusilppupintojen rakentamista ja ommellut niiden ympärille kolmio-neliöpaloja, ja tilkkupintaa on jo suunnilleen vauvanpeiton verran (siis jos olisin tekemässä vauvanpeittoa):


Tässä tilkkupinnassa on kaksi merkillistä asiaa:
  1. Olen ommellut tilkkusilppualueet melko vaaleista kankaista, mutta on siellä kirkkaampiakin värejä ja keskivärisiäkin paloja joukossa. Voisi luulla, että kokonaisuus näyttäisi erittäin kirjavalta tai jopa levottomalta. No, läheltä katsottuna ehkä näyttääkin, mutta esimerkiksi tässä kuvassa vaaleammat alueet näyttävät aivan tarpeeksi rauhallisilta.
  2. Vaikka olen ommellut tilkkusilppua neliömetrikaupalla (no, hiukan tässä liioittelen), vaaleita kangaspaloja ja jäännöstilkkuja näyttää olevan yhtä paljon jäljellä kuin aloittaessani. Olenkohan kehittänyt runsaudensarven? Paha vain, että sieltä riittää vain tätä jäännöspalatilkkua, ei esimerkiksi herkkuja syötäväksi, tai vaikka rikkauksia.
Tähän saakka olen ommellut paloja sen suuremmin lukumääriä laskematta. Tänään tein itselleni "kaavan" eli kirjoitin muistiin, montako millaistakin palaa tarvitsen aina yhteen riviin tässä kuvitteellisessa peitossani.


Minulla on esimerkiksi tällaisia paloja:


Sitten on tällaisia paloja:


Ja vielä yhdenlaisia paloja:


Vielä yksi kuva, jossa melkein koko tähänastinen tilkkupinta näkyy:


Perhe ei erityisesti pidä siitä, että tilkkublokit viihtyvät design-lattiallani. Kissalla sen sijaan ei ole mitään näitä vastaan. Se kävelee surutta niiden ylitse, välillä useitakin kertoja, ihan kuin se oikein tykkäisi kävellä näiden päällä.

Kommentit

morso sanoi…
perheet on kummallisia. Minäkin rupesin tänään saamaan huomautuksia siitä, että olohuoneen lattiaa peittää melkein parisängynpeitollinen tilkkuja. Pitäis muka korjata pois. Höh. Korjaan sitten, kun olen saanut kaikki leikatuksi ja viimeiset säädöt tehdyksi värijärjestykseen. ;)
Tilkkureppu sanoi…
Tuossa viimeisessä kuvassa tilkkupinta näyttää todella kivalta, eikä ollenkaan levottomalta, vaikka olet käyttänyt erilaisia kankaita keskustaan, tulossa hieno peitto.
Tiinatei sanoi…
Tähtiä näyttää olevan piilossa sinunkin peittopinnassasi :). Hyvä kokonaisuus. Tuo mies, joka täällä asuu, on valitellut, kun ei ole päässyt koko viikkona ruokapöytään syömään, vaikka kerrankin voisi ihan luvan kanssa syödä telkkarin edessä sohvalla. Kummallista?
Soile Kivinen sanoi…
Oikeastaan mun mies saisi maksaa osan tilkkupajan vuokrasta, säästyyhän hänen Lebensraum ja mielenrauha mun tilkkuilulta.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiinnostavaa lukea, miten useissa perheissä tunnutaan ymmärtävän tilkkuilijaa todella vähän! Huolestuttavaa. Ei kuitenkaan ole kyse mistään likaisista tavaroista (vrt koneiden osat) tai valtavasti tilaa vievistä jutuista ( vrt isojen koneiden osat tai vaikka autot). Huokeahkojakin ovat. Mutta meillä siis Kissa ymmärtää harrastustani, onneksi.
*VEKKI* sanoi…
Tykkään tästä mallista ja väreistä. Vähän erilainen ja rohkeakin. OIkein kiva.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.