seinävaatteita. ruskeasävyistä tilkkulaukkua.

Kukkaneliöihin ja tähän ”pakko saada” –kankaaseen perustuva seinävaate on kumpikin nyt niin valmis, että voisin harsia tai hakaneulottaa päällipinnat vanuun ja taustakankaaseen. Sopivaa vanua ei vain satu olemaan käsillä. Hmph!

”Pakko saada” –kangas on seinävaatteen keskiössä. Sitä reunustaa musta-valkoinen tilkkuraita ja toisella puolella vihertävä tilkkumosaiikki:


Toisella puolella on punasävyinen tilkkumosaiikki.


Kokosin kukkaneliöihin perustuvaan tilkkuseinävaatteeseen taustakankaan:


En siis tikkausvanun puutteessa saanut tähänkään enempää valmiutta.

Jotain vähän muuta

Olen nyt pari päivää puuhastellut tilkkumosaiikin parissa ompelupöytäni ääressä. Sillä aikaa Tytär on koonnut paperikollaaseja:


Tilkkulaukku aluillaan

Tartuin myös ruskeasävyiseen, Tyttären valitsemaan kangaspinoon ja kokosin tilkkulaukkukappaleet. Kappaleet ovat kooltaan noin 37cm x 26cm.


Lisäsin Tyttären tyylikkääseen kokoelmaan vielä viininpunasävyistä kaitaletta. Mielestäni se sopi kokonaisuuteen, ja sain aikaan kiinnostavamman tilkkupinnan lehtikuvioisen kankaan kaveriksi.

Kuvioyhdistelmän ja lehtikuviokankaan jäännöspaloista kokosin laukkua varten pienen sisätaskun. Ompelin taskukappaleen puuvillatilkun kanssa pussiin, jolloin sain aikaiseksi kauttaaltaan siistin taskukappaleen.


Tasku on yläreunasta hivenen leveämpi kuin alhaalta, mutta ompelen sen vuoriin kiinni suorin kulmin. Niin taskussa on vähän väljyyttä, eli sinne on helpompi panna jotain sisään.

Laukkukappaleet jäivät odottamaan tikkausta. Vuorikangas on valitsematta ja leikkaamatta. Kaikki on siis kesken – laukku, seinävaatteet ja lilahtava torkkupeitto samaten. Aionkin nousta tästä ja mennä leipomaan marjapiirakan, valmiiksi asti!

Kommentit

Tintti sanoi…
Tuo Pakko saada -tilkkutyö vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Maltan tuskin odottaa, miltä se näyttää valmiina.
Marle sanoi…
Mielenkiintoisia. Hanki nyt pian sitä vanua, että nähdään lopputulos. Tyylikkäät värit tuossa Tyttären valinnassa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.