harsittua.

Vihdoin! Otin lilahtavan tilkkupeitteen taustakappaleen esiin, teippasin sen lattiaan, asettelin päälle tikkausvanun sekä tilkkupinnan ja harsin.


Käytin sekä hakaneuloja että harsimislankaa. Aika harvasti kiinnitin pinnat toisiinsa. Piti kiirehtiä, että sain peitteen irti ja pois lattiasta tänään.

Vinkki: Varmaan suuri osa lukijoista tietääkin tämän, mutta ehkä joku saa uuden vinkin. Lattialla harsiessa neulan saa helpommin kohotetuksi esiin, kun käyttää lusikkaa apuna.


Käytän lusikkaa aina kun vain muistan ottaa sellaisen harsimispisteeseen mukaan. (Minulla ei sentään ole ompelupaikalla harsimislusikkaa varalla.)

Kun harsimuksia ja hakaneuloja näytti olevan ehkä riittävästi, käärin tilkkupeittoaihion kokoon ja nostin syrjään, odottamaan tikkaamista.


Joudun taas muutamaksi päiväksi matkalle niin että peitteen tikkaaminen saa odottaa. En ole keksinyt tikkauskuviotakaan enkä päättänyt, minkä värisellä langalla peiton tikkaan. Ehkä on hyväkin, että saan harkinta-aikaa. (Ei sillä, että työ olisi yleisestikään ottaen valmistunut hurjalla vauhdilla.)

Esittelin tilkkupintaa eilen Äidille ja levitin sen sitten ajattelemattomuuttani sängylle. Karvainen apurini huomasi oitis sängyllä olevan (suhteellisen) kissankarvattoman kankaan ja käytti tilaisuuden hyväkseen.


Keskeneräisistä töistä puheen ollen

Noin vuosi sitten tekaisin Tilkkupäivien Ricky Tims –tekniikkakurssilla tilkkupinnan, jolle olen ommellut jo kehyskankaatkin. En vain ole saanut työtä viimeistellyksi.


Tämä näyttää silmiini oikein (yllättävänkin) kivalta, mutta niin se vain roikkuu viikko toisensa jälkeen samassa vaaterenkitelineessä!

Kommentit

Irma sanoi…
Ricky Tims-tekniikkatyö näyttää hyvältä. Joskus olen suunnitellut myös sitä kokeilua mutta suunnitelmaksi on vielä jäänyt.
Toisinaan on hyvä pitää pakollisia harkintaaikoja, silloin saattaa syntyä hyviä ideoita:)
Anonyymi sanoi…
Ricky Tims on minulla vielä ihan kokeilematon juttu. Olitko muutan kokeillut sellaista reunustamista tuossa omassasi että olisit sijoittanut vastakkaiset värit kulmiin eli vihreän reunan beigen kulman viereen jne. eli vastakkaisiin kulmiin parikankaan kanssa. Hankala selittää pelkin sanoin.
Karvainen apuri on ihana. terv. Lea P.
Tintti sanoi…
Hih! Mullakin on Ricky Tims jossain kassissa keskeneräisenä :-)
Tilkunviilaaja sanoi…
Lea P. kysyy, olinko kokeillut vastakkaisten kulmien värien mukaisia reunoja, ja vastaan, että kokeilin muistaakseni aika monella tavalla ja päädyin melko epätieteellisesti tähän vaihtoehtoon. Hyviä tikkausideoita otetaan yhä vastaan!
Eija sanoi…
Kiva vinkki tuo lusikka. Juuri olen tuskaillut tilkkupeiton tikkauksen kanssa. Muistin kyllä tuon teippausjutun, mutta lattialta ei löytynyt sopivaa tilaa siihen. Jotenkin nuo kissat vainuavat ihanan uuden "nukkumapaikan"

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.