tervemenoa tilkkutyönäyttelyyn!

Lukijoilleni oiva menovinkki: Helsingin tilkkukilta Syyringin tilkkutyönäyttely. NYT meneillään.

Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ravintolassa
Kivalterintie 16 K / Oltermannintie 32 K
Oulunkylä, 00620 Helsinki
Avoinna arkisin 8-15
Viikonloppuisin 10-15


En ole itse päässyt sitä katsomaan vielä, mutta menen tietenkin! Onhan siellä kaksi minunkin työtäni esillä: Ajatus karkaa kesään –tilkkupeite sekä Takana luminen maisema –kuultotyö (valmistettu aikoinaan salusiiniksi). Puhumattakaan muista syyrinkiläisten töistä!

Työt eivät oikein etene, vaikka naistenpäivä onkin.

Hohhoijaa, minun tilkkuilu- ja ompelusaavutukseni ovat viime päivinä olleet aivan minimaalisia. Tai laajoja, miten sen nyt ottaa. Olen nimittäin keskittynyt kaikkina liikenevinä hetkinä tikkaamaan lilahtavaa torkkupeittoa. Peitteen halkovia (laajoja) aaltokuvioita on nyt 20 kpl, mutta kuvat peitteen etenemisestä eivät mitään järisyttävän erikoista katseltavaa ole:


Tosi monta aaltoviivaa tässä näyttää kyllä kulkevan. Tikkaukset ovat läheltä katsottuna melko siistejäkin:


Aika monta aaltoviivaa täytyy vielä tikata, mutta onneksi ne käyvät koko ajan lyhyemmiksi! Toinen onni on, ettei langanpäitä tarvitse juuri päätellä, koska tikkaukset alkavat reunasta ja päättyvät reunaan, ompeleiden päät jäävät siis reunakaitaleen alle.

Olisi kiva, jos jotain saisi välillä valmiiksi asti! Liskokuvioinen PC-laukkukin odottaa vain, että viitsisin ommella sisäpohjan vanerille kangaspäällisen. Sitten se olisi valmis! Mutta eihän sitä nyt voi ruveta työstämään, kun koneessa on tikkauslangat asennettuna. (Ihan kuin ylä- ja alalangan vaihtamisessa kuluisi pitkäkään tovi…)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.