keskiviikko 18. tammikuuta 2017

lisänä rikka rokassa.

Esittelin blogissani tätä tilkuista ompelemaani, Helsingin tilkkukilta Syyringin matkalaukkunäyttelyyn tulevaa seinävaatetta, vaikka se ei ollutkaan valmis. Silloin siitä puuttui vielä tikkauskin, ja aioskelin tehdä sen valmiiksi Syyringin tilkkutyönäyttelyyn. En onnistunut! Sain sen tikatuksi ja kantatuksi vasta lokakuun puolivälissä.

Sen jälkeenkin työni on virunut miltei valmiina kolme kuukautta! AARGH! Työstä puuttui vain ripustuskuja, mutta nyt työ on vihdoin täydellisen valmis:


Kuvassa Instagram-tilkkuilijaystäväni järjestämän ompelupäivän aikana lopultakin viimeistelemäni ”Lisänä rikka rokassa” -niminen tilkkutyö. Työn koko on 44 cm x 50 cm.

Tilkkutyön tarina


Työni tulee mukaan ”Suomi 100 vuotta” -matkalaukkunäyttelyyn. Näyttelyn nimi sai aivan aluksi pääni lyömään tyhjää. En keksinyt minkäänlaista aihetta.

Sitten Soile esitteli oman työnsä, jonka nimi perustui sananlaskuun. Samaan aikaan ajattelin, että työni olisi näyttelyyn lisänä rikka rokassa. Sananlaskut ovat osa suomalaisuutta. Miltä näyttäisi ”Lisänä rikka rokassa” -tilkkutyö?

Rokka on vihreää. Tein crazy-tekniikalla vihreän tilkkupinnan.

Entä rikka? Olin vähän aika ymmälläni – miten esittäisin roskan tai rikan niin, että katsoja sen ymmärtäisi. Onneksi tajusin, että rikkaruohoja ja rikkakasveja sanotaan myös rikoiksi. Yksinkertaisin toteutettava rikkakasvi oli voikukka ja sen tein.

Tikkauskuvioksi tein pyöreitä, hernemäisiä muotoja, jotta tausta näyttäisi enemmän rokalta.

Lisänä rikka rokassa -seinävaate tilkuista on minulle vuoden 2017 ensimmäinen valmistunut tilkkutyö.

5 kommenttia:

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Vihreä väri antaa aavistuksen keväästä ja voikukka kesästä. Kaunis ja valoisa työ.

Irma kirjoitti...

No jopa on hienosti ja loppuun asti ajateltu työ:)

Birthe Marie kirjoitti...

It is a lovely quilt you have made. :-)

Schulz Family kirjoitti...

What a great exhibition piece

Ariane kirjoitti...

This is a super cute scrappy quilt. Love it!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails