uutta putkeen.

Olen useamman vuoden halunnut ommella tietyn tilkkupeiton. Tilkkupinnassa näyttää olevan neliöitä, joiden kulmat menevät päällekkäin. Tiedän, mistä voisin ostaa tilkkupeiton kaavan, mutta ompelen mieluiten ilman kaavoja ja ilman tarkkaa suunnitelmaakin, joten olen pähkäillyt mallia itsekseni.

Pari päivää sitten tajusin, miten malli kannattaa leikata ja ommella. Olen siitä asti miettinyt tarvittavien tilkkujen kokoja ja ompelin mallipalankin (jo toisen – edellinen tosin perustui vääränlaiseen ompelusuunnitelmaan). Ehkä pystyn ompelemaan haluamani mallin!


Varastoistani löytyi sopivaa ”taustakangasta” neliöille ja kulmien tummaa kangasta myös. Ihme juttu! Ei tarvinnutkaan lähteä kangaskauppaan.


Suunnittelin, että tilkkupinnasta tulisi puna-pinkki, mutta taidan terästää värivalikoimaa parilla vihreällä palalla. Ei sovi minulle, että olisi pelkkää yhtä väriä.

Kuinkahan mones keskeneräinen tilkkupeittopinta tämä onkaan? Palapelipeitto on ollut samassa jamassa kuukausia eikä monimutkainen/yksinkertainen tilkkublokkipeittokaan ole edes pintana vielä.

Muitakin keskeneräisiä on useita. Ompelupöydän tienoilla olevassa pinossa näyttäisi olevan pari tilkkulaukkupintaa – odottavat tikkaamistaan kiinni tukihuopaan – ja olohuoneen verhot, voi härregyyd, kankaina ovat edelleen. Muistan myös ommelleeni pinkki-ruskeita tilkkupaloja, joista en ole koonnut vielä mitään. Toinen mokoma juttuja on varmaan ommeltuna, mutta unohdettuna.

Melko kaoottinen harrastus tämä.Vähän väliä pinoista, kasoista ja röykkiöistä putkahtaa jotain unohdettua, jonka toisinaan saatan valmiiksi asti. Useammin ne toki painuvat takaisin unholaan.

Kommentit

Irma sanoi…
Kauniin kirkkaita värejä - joista nykyään innostun:) - olet valinnut uuteen työhösi. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mikä ei ole uutta sinulta:)
paivis sanoi…
Vaikuttaa niin tutulta. Perusteeölisempi siivous paljasti unohtuneita alkuja.
*VEKKI* sanoi…
Ai teilläkin on tuollaista pop up-kankaita, mitkä ilmestyvät kasoista. Meilläkin. Olen tässä myös keräillyt intoa aloittaa uusi tilkkutyö. Vielä ei ole alkanut. Sinun kankaat on tosi pirtsakoita ja varmasti saat taas loihdittua jotain aivan ihanaa niistä.
Tiinatei sanoi…
Ei tilkkutyöt tekevältä lopu!
Tilkkureppu sanoi…
Samaa mieltä Tiinatein kanssa ei tilkkutyöt tekemällä lopu! ja itselläni on parasaikaa perusteellisempi siivous meneillään ompeluhuoneessa, joten kyllä sieltä löytyy varmasti unohtuneita aloituksia:)) Kivat pirtsakat kankaat ja mielenkiinnolla odottelen mietinnän ja kokeilun lopputulosta.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Uutta putkeen vaan! Keskeneräiset voi tehdä valmiiksi sitten joskus paremmalla ajalla, jos ei ole muuta tekemistä. Kävin teidän näyttelyssänne eilen ja todellakin ihastelua ja katselemista riitti. Upeita töitä isoista peitoista pikkukukkaroihin. Tosi taitavien tekijöiden näyttely!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.