Sunday, 29 January 2017

metsän eläimiä.

Valmistettuani erittäin työlään pöllöblokin ajattelin olevani valmis tarttumaan siilin vaativiin piikkeihin, ja niin olinkin! Olin nähnyt tilkkuystäväni Annelin mini-Fancy-Forest-tilkkupeitossa siilin, jolla oli upeat piikit. Otin siitä mallia ja etsin esiin tiikeriraidallisen kankaani.

Onko tämä leijona, tiikeri vai siili?


Vastaus: tämä on hurja villisiili. Sen naama on valitettavan ryppyinen. Löysin joltain saamaani/ostamaani itse värjättyä kangasta, ja kangas on ilmeisesti pesussa rypistynyt noin. Mutta eiköhän tilkkupeiton tikkaus sitten viimeistään korjaa hänen ryppyisyytensä.

(Siili saattaa tietysti olla vanhuuttaan ryppyinen.)

Olin toteuttanut kaksi aika vaativaa tilkkublokkia ja halusin hieman huoahtaa. Ohjeista päätellen kettublokki olisi helppo toteutettava. Niin se olikin! Löysin varastoistani juuri ketun värisen tilkunkin!


Olin jälleen valmis hieman vaativampaan tehtävään. Siilin piikit onnistuivat minulta ongelmitta, joten arvelin suoriutuvani ohdakeblokista kunnialla.

Ohdakkeen kukkaosa olikin helppo nakki, mutta ompelin sille lehdet aivan väärin!


Voi ei! Jouduin purkamaan kuusi saumaa, joista kaksi oli tosi pitkää. Voi minua! Olisin selvinnyt viiden sauman purkamisella, mutta tietenkin korjaustoimenpiteetkin epäonnistuivat ja purin yhden sauman, jota ei olisi tarvinnut.


Olin jättänyt tulikärpäsen viimeiseksi. Sen palojen leikkaamisessa kului ikuisuus, ja ompeleminen oli vaativaa. Lopulta blokki oli kuitenkin valmis. 


Tässä kuusi erilaista blokkia yhteiskuvassa:


Huomasin sitten, että ompelemalla vielä yhden ketun minulla olisi puolikas minipeittoa tehtynä. Kettublokki on nopein toteuttaa, joten päätin tekaista vielä sellaisen. Ja tässä siis puolikas minipeittoa:


Eipä ollenkaan hassumpi puolikas! Luulenpa, että ompelen tähän toisenkin puolen, vaikka osassa blokeista menee paljon aikaa, ikä ja terveys. En sentään ole aivan varma vielä, ompelenko isoa peittoa! Se tuntuu liian vaativalta.

12 comments:

Ariane said...

These blocks are super cute!!

Tilkkureppu said...

Aivan ihanat blokkeja kaikki! Hienot värit!

Irma said...

Hyvältä näyttää:) Mielestäni nuo blokit ovat valmistuneet aika nopeasti:)

Marle said...

Peitosta tulee söpö! Hienoja kangasvalintoja ja siilin piikit on tosi rajut!

Soile Kivinen said...

Hyvältä näyttää! Olisipa itsellänikin sisua yrittää... mutta eipä taida olla. Tyydyn myymään vain malleja.

Exuberantcolor/Wanda S Hanson said...

I love those blocks! I have looked at the pattern many times but haven't bought it yet.

Teje Karjalainen said...

Tama on tosi ihana! on se kumma etta helpoimmatkin palat menee valilla ihan vakisin vaarinpain. Ehka vaikeammat onnistuukin paremmin kun keskitymme niihin enemman. Tuleeko viela eri elaimia vai teetko lisaa naita? Hyvaa viikkoa! x Teje

Schulz Family said...

there is a lot of piecing in those patterns. Lots of work. Can;t wait to see it finished.

*VEKKI* said...

IHANIA KAIKKI ja niin hyvällä maulla valitut värit.

Tiinatei said...

Nämä ovat niin ihania!

Tiinatei said...

Yritän ja yritän kommentoida, että nämä blokit ovat niin ihania, mutta kommentti toisensa jälkeen vain häviää. Tai sitten niitä on kohta pitkä rivi.

Tilkkuilo said...

Näyttää tosi mukavalta! Ja palojen yhdistely kuulostaa juuri siltä mitä itse tein koko viime vuoden:) Nämä on minullakin ohjelmassa kunhan tulee sopiva aika...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails