Wednesday, 16 July 2014

tasoitetut pussukkakappaleet.

Sinnikkään tikkaamisen jälkeen pussukkakappaleet olivat siinä kunnossa, että pääsin tasoittamaan ne muotoonsa.


Tilkkupussukka-aihio näyttää heti paljon valmiimmalta.

Ompelin tahallani vetoketjun päihin aika reilun mittaiset jatkolipareet, jotta muistaisin varmasti tehdä tarpeeksi leveän tilkkupinnan. Minulle on aika monta kertaa käynyt niin, että lipareet ovat valmiissa pussukassa olleet vain hädin tuskin näkyvissä.

Tikkauksia vähän lähempää:


Kiva pinta tuli tästäkin! Vaikeinta näissä tikkauksissa oli pitää suora linja: vaikka pysyin mielestäni aina samalla etäisyydellä edellisestä tikkausviivasta, niin vain  ne tuppasivat valahtamaan vinoon. Tein tikkausten aikana pari välitarkistusta ja piirtelin uusia tavoitelinjoja.

Pitkästä aikaa maltoin ommella pussukkaan myös sisätaskun, kun löysin taskua varten melko sopivan tilkun.


Vähän jouduin jatkamaan tilkkua vasemmasta alakulmasta. Vinkki: Ompelin taskukappaleen toisesta reunasta ylhäältä leveämmän. Kun ompelen taskun kiinni suorakaiteen muotoisesti, taskun yläreunaan jää hiukan väljää. Taskuun mahtuu muutakin kuin ihan litteä tavara.

Vaihtoehtoisesti taskukappaleeseen voisi ommella kulmiin pari laskosta, mutta se olisi jo liian vaivalloista minulle. Hädin tuskin maltan tällaisen tehdä ennen kuin kiirehdin ompelemaan pussukkaa kokoon!

2 comments:

Tiinatei said...

Näyttää hyvälle! Tuo taskun alla oleva kangas näyttää tutulle, löytyy omista varastoista, kirpparilta löytynyttä ikkunaverhoa, josta oli tarkoitus tehdä one wonder block-kokeilu. Tekemättä on vielä.

Katri said...

Kiva idea tuo levennetty taskupussukka. Otan käyttöön, jos joskus ehdin noita kasseja tekemään. Yksi kysymys on mielessäni. Onko olemassa foorumia, missä voisi kysellä/lukea ideoita tilkkuompeluun? Intoa löytyy vähän sillä meiningillä: teen, puran ja teen uudestaan. Valmista tulee yllättävän vähän tehtyyn työmäärään verrattuna :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails