Sunday, 1 June 2014

taas uusi tilkkupussukka!

Ompelin valmiiksi pussukan, johon valitsin ompeluaiheisen katseenvangitsijakankaan. Sen nimi on ”Pieni midinetti”. Tällä puolella esiintyy midinetti:


Oikeasti naishahmo taitaa olla ompelijan asiakas, joka on saanut uuden hihattoman paidan, tai sitten hän on ommellut paidan itselleen kotiompelukoneella.

Toisella puolen pussukkaa ei näy ompelijasta vilahdustakaan. Hän on kuitenkin ehkä saanut kukkia ystävältä tai ehkä mieheltään. Hän on voinut hankkia kukat itsekin.


Pussukassa on vain 13-senttinen vetoketju. Ahnehdin hiukan ja ompelin vetoketjuun pitkät kangasjatkeet. Sitten mitoitin pussukan kuin siinä olisi koko leveydeltä vetoketjua! Siitä tuli vähän kurkkauspussukkamainen juttu – sen suu ei avaudu kokonaan.


No ei tämä luonnottoman kokoinen sentään ole:
  • Leveys ylhäältä noin 21 cm 
  • Korkeus noin 18 cm 
  • Pohjan leveys noin 7,5 cm. 


Tyttären mielestä minun olisi hehkeän kevätkesän kunniaksi pitänyt ommella raikkaan ja iloisen värinen tilkkupussukka, ei tällaista maanläheisväristä, mutta kokosin kankaat fiilispohjalta ja tällainen siitä nyt tuli. Tykkään itse siitä, miten punapohjainen, sinipilkkuinen kangas sopii ompeluaiheisen kankaan ruusun väriin. Tykkään myös yläreunan vihreä-ruskearaidallisesta kankaasta tosi paljon.


Värit sointuvat kulahtaneisiin terassilautoihin ja puupinoon.


Samaten pihalla makaaviin graniittipaasiin, jotka edelleen etsivät käyttötarkoitustaan.

Tikkasin tilkkupinnat kiinni vanhaan vauvanlakanakangaspalaan sekä puuvilla-polyestervanuun. Käytin ohuempaa välikerrosta, koska pussukassa on pari farkkukangastilkkua. Pieni midinetti -vetoketjupussukka pysyy silti itsekseen pystyssä.

3 comments:

Hieno tar said...

Hyvä lankakerälle;) Makeat kangasyhdistelmät, rauhallisetkin värit ovat iahstuttavia.

Mari Ohenoja-Miettinen said...

Upea pussukka! Nuo ompelijatar-aiheiset kankaat ovat aina niin ihastuttavia. Tikkauskin on kauniisti toteutettu. Harmi vaan, että kaunis vuorikangas ei tule lyhyestä vetoketjusta johtuen enempi esille.
Itse olen lyhyitä vetoketjuja hyödyntänyt pienten sisätaskujen lisäksi passikoteloissa ja kännykkäpussukoissa. Isompaan aukkoon olen myös joskus ommellut kaksi vastakkain aukeavaa vetoketjua...

Marle said...

Soma!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails