valmis Pikkupantteri-vetoketjupussukka

Tein PinkPanther-laukulle kaveriksi pienen vetoketjupussukan käyttäen 10-senttistä vetoketjua. Taas taisi tulla pussukasta vähän epäkäytännöllisen syvä, mutta vielä ihan ookoo mitoiltaan.



Tunnustus ja valitus

Olen niin vätys, etten jaksa vaihtaa konekirjontajalkaa tavallisen tilalle, joten enimmäkseen valitsen tikkauskuvioiksi suoran ompeleen eri variaatiot. Tässäkin on taas näitä loivan mutkittelevia suoria viivoja, jotka sinänsä ovat kyllä ihan kivat.

Ompelukoneen kirjontajalan vaihtamisessa pullonkaulana on mitättömän lyhyt ruuvi, jolla normaalipaininjalan varsi on kiinni koneessa. Sen saa vielä kohtuuvaivalla auki, mutta kun sitä lähtee ruuvaamaan takaisin kiinni, niin voi taivas. Eihän ruuvi pysy paikallaan sen vertaa, että sen saisi asettumaan kierteisiin. Eikä asiaa auta, että ruuvi on kiinni hankalalla vasemmalla puolella.

Ei voi kuin kahdehtien katsoa esimerkiksi Marlen hienoja ja monipuolisia konetikkauksia! Ehkä oppisinkin tikkaamaan ja ehkä keksisinkin tikkauskuvioita, mutta viitseliäisyyteni tyssää ompelukoneen lyhyeen ruuviin. Voi voi.

Takaisin aiheeseen. Toinen puoli pussukasta näyttää melko samalta kuin ”etupuoli”.


Ompelin vetoketjun vetimeen oikein kangaslenksunkin. Hyvä minä. Mutta ai hitsi, tämän vuorikappaleista ei nyt tullut kuvaa! Mitä oikein ajattelin?!

Ompelupöydällä nyt

Joulukuponkikangas ja taustakangas (luonnonvalkoista lakanakangasta) hakaneuloilla toisiinsa kiinnitettyinä. Pöytäliina lähtee nyt tekeytymään. Koneessa on vihreä tikkauslanka valmiina ja ainoa tarvittava on … konekirjontajalan vaihtaminen koneeseen. Saa nähdä, montako iltaa lykkään väistämätöntä tehtävää.

Kommentit

vekki sanoi…
söpö pantteripussukka!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.