marraskuun harmain päivä?

Marraskuu on aika harmaa, mutta siellä on ilon pilkahduksia. Siksi uusimmassa Marraskuu-nimisessä tilkkupussukassakin näkyy vaaleita kohtia.


Meidän perheessä vietetään syntymäpäiviä marraskuussa: pilkahdus vaaleaa. Kullankellertävät osuudet saavat luvan tuoda mieleen kantarellit, jotka ihmeekseni löysin viime viikonloppuna mökillä ollessamme. Niitä oli sen verran, että sain niistä syntymään kolmen hengen lisukekastikkeen.

Niin ettei marraskuu ole ollut ikävän harmaa kokonaan, niin kuin Marraskuu-tilkkupussukkakaan ei ole. Toiselta puolelta löytyy myös sinisävyjä:


Marraskuu-pussukka on kooltaan seuraavanlainen:

  • Leveys ylhäältä noin 22 cm
  • Korkeus noin 20 cm
  • Pohjan leveys 8 cm.

Siinä on normaalit kiinnipito- ja roikotuslenksut ja kangaslipareilla päätelty vetoketju, joten Marraskuu ei ole mitään erityistä mallistoa.


Ompelin kappaleiden keskiosat tilkkupaloista, joita jäi ylitse Massey Ferguson -tilkkupeiton blokkien trimmaamisesta. Täydensin paloja muutamalla erillisellä kuviotilkulla. Keskiosan ympärille ompelin kehyksen kauniista, ruskeanharmaasta kankaasta, jota ostin Sainte-Marie-aux-Minesin tilkkupäiviltä vuonna 2013. Sitä oli jäljellä juuri sen verran, että sain nämä kehykset.


Loppu pussukkapinnoista on neutraalia harmaata varastoistani. Olen vihdoin ymmärtänyt, että neutraaleja värejä (musta, valkoinen ja vaalea sekä harmaa) kannattaa ostaa niitä nähdessään, sillä niitä tarvitaan moneen kivaan malliin. Koska laajavalikoimaisia kangaskauppoja ei pääkaupunkiseudulla ole, ei voi luottaa löytävänsä sopivaa kangasta juuri silloin kun sitä sattuu tarvitsemaan. (Onneksi Töölön Tilkkupaja sentään myy juuri näitä hyviä neutraaleja puuvilloja pakalta!)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.