isot ja pienet tilkkublokit.

Tilkkublokkeja on nyt melkein 6x6 kappaletta tai oikeastaan melkein 3x3, kun tässä teen aina neljän pienen blokin sarjan, jotka asettelen isomman neliöblokin muotoon.


Blokkeja piti olla tasamäärä, mutta niin vain taas kävi, että yksi perustilkkuni oli väärin leikattu. Tällä kertaa se oli liian iso, ei liian pieni.


Harmitukseni oli melkoinen. Tämä oli leikkaamistani paloista ehdottomasti herkullisin, eikä minulla ole tuota kangasta enää yhtään! Olisin ehdottomasti halunnut palan työhöni mukaan. No huokaus, täytyy etsiä joku toinen, toisella tavalla herkullinen pala tämän tilalle.

Olen nyt tehnyt kolme virhepalaa: yhden liian pienen ja kaksi liian isoa.


Tekevälle sattuu. Pitäisi tietysti mitata kaikki vielä kerran ennen ompelua, niin ei tulisi sutta.

Kangastuksia kysyi kommentissaan, millä tekniikalla teen blokit. Tekniikka on selitetty Little Miss Shabbyn tutoriaalissa täällä. Hänen ohjeensa on tuumamittainen, mutta muunsin sen senttimittaiseksi ja testasin, että pala näyttää sellaiselta kuin pitääkin.
  • Iso neliö, 13cm x 13cm
  • Vaalea raita, ommellaan 8cm x 8cm neliöistä 
  • Kulmat ommellaan 6cm x 6cm neliöistä.
Viimeisten eli pienten neliöiden ompelemisen jälkeen leikkaan kulmat pois ja heitän ne roskikseen, mutta vaaleiden neliöiden pois jäävät kulmat ovat sen kokoisia, että ne toivon saavani vielä hyötykäyttöön. Niinpä ompelen blokkisauman lisäksi toisen sauman ja leikkaan näiden saumojen välistä, jolloin saan kaksi valmista kolmio-neliötä kuin bonuksena.


Kolmio-neliöitä on jo kerääntynyt aikamoinen kasa. Näistä voin koota vaikka lentäviä hanhia.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Kertakaikkiaan upeaa jälkeä! Terveisiä täältä kaukaa.
Irma sanoi…
Hienolta tuo TAAS näyttää:) Kateellisena täällä katselen ja harmittelen kun ehdi mitään kunnollista ompelemaan;)
Tilkkureppu sanoi…
Voi,että on kaunista tilkkupintaa!
Marle sanoi…
Aivan ihanaa pintaa! Eikö liian isosta saa pienemmän?
*VEKKI* sanoi…
Onpa tämä kiva malli! Pirteä kuin mikä.
Eija sanoi…
Todella kivan näköistä.
Lea P sanoi…
Samaa minäkin ajattelen Marlen kanssa, purat toisen kulman pois ja leikkaat punaisen osan oikean levyiseksi, kulma paikalleen ja siinä se on niinkuin muutkin.
Sulla tulee samalla kaksi erilaista tilkkupintaa kun nuo kulmat saa jatkokäyttöä. Mitähän muita tällaisia juttuja löytyisi?
Kangastuksia sanoi…
Kiitos vinkistä. :)

Peitosta tulee ihana. Joihinkin kankaisiin ihastuu kovin ja sitten harmittaa aivan vietävästi, jos ei voikaan jostakin syystä käyttää lempitilkkuja suunnitelmien mukaisesti.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.