tilkkutyökankaita ja kantteja.

Lauantai oli mahtava päivä esimerkiksi kolmesta syystä!
  1. Sain tavata Tilkkutie-blogin Tiinatein elävänä
  2. Hengasin Töölön Tilkkupajassa Soilen ja Tiinatein seurassa
  3. Kävimme kolmisin kangaskaupoilla ja lounaalla. 
En tarvitse yhtään lisää kankaita! Paitsi isoja kankaita, jotka sopivat tilkkutyön taustakappaleeksi. Niinpä olin hankinnoissani todella hillitty enkä ostanut kuin nämä neljä kangasta:


Kiivas turkoosi, ihana violetti ja etualan kummalliskuvioinen Töölön Tilkkupajan fat quarter –laatikosta ja vihreä-violettikukkakuvioinen kangas (jossa on hopeahilettä mukana, vaikke kuvassa näy) Eurokankaan palalaarista.

…ja nämä kaksi kangasta:


Kumpikin Töölön Tilkkupajan fat quartereita. En voinut laittaa samaan kuvaan äskeisten kanssa, koska eivät mitenkään sopineet väreiltään niiden kanssa yhteen.

…ja nämä kolme kangasta:


Tässä kasassa on keskimmäisenä taustakappaleeksi sopiva kangas. Kahta muuta Eurokankaan palalaarista löytynyttä kangasta en vain voinut vastustaa.

Vaatii kanttia… 

…moderni tilkkutyöni nimittäin. Hyvin lyhyen harkinnan jälkeen päädyin ruskeaan, vaaleanturkoosipallolliseen kankaaseen, jota varmuuden täydensin ruskealla ruusukuvioisella pätkällä (löytynyt pala valmiiksi leikkaamaani, ompelemaani ja silittämääni kanttia), jotta pituus varmasti riittäisi.


Kanttauksen kiinnityksen yheydessä tein Merkittävän Aluevaltauksen. Olen todennäköisesti maininnut, että kanttauksen päiden yhteen ompeleminen on minulle kompastuskivi. Esimerkiksi kitaratyössä päiden liittäminen epäonnistui, enkä ole tyytyväinen lopputulokseeni.

Mutta mutta! Lueskelin vanhaa tilkkukirjaa ja näin valokuvin varustetun, selkeältä vaikuttavan ohjeen, miten kaksinkertaiseksi silitettyjen kanttien päät kiinnitetään siististi yhteen vinolla saumalla.

Noudatin ohjetta. Tässä lopputuloksena syntynyt päiden kiinnityssauma:


Kun taittelin kantin jälleen kaksinkerroin, kaitale asettui sopivan mittaisena ja siistinä tilkkutyön reunaan, näin:


Hohoo! Hyvästi, muhkuraiset liitossaumat! En enää palaa entiseen äherrysmetodiini.

Kommentit

hienotar sanoi…
Niin että vain vähän kankaita! =)
Irma sanoi…
Mielenkiintoisia kankaita, odotellaan
mitä niitä syntyy:)
Lea P sanoi…
Juu, noin siinä käy kun tarvitsee vain sen yhden kankaan, pitää saada kavereita. Enkä kyllä tuota taustakankaaksi aikomaasi punaista taustalle laittaisi, sinne kävisi vähän vaatimattomampi tapaus.
Hyvä kun löysit kantinviilausohjeen ;).

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.