Tuesday, 24 April 2012

huhtikuun valmis: Kukkea-seinävaate tilkuista.

Julistan kukkaneliöihin perustuvan seinävaatteen valmiiksi, vaikka siitä puuttuu vielä ripustuskuja ja nimilappukin on ompelematta kiinni. Anteeksi sumea kuva, mutta tässä hän on: Kukkea-seinävaate:


Ilmeisesti työn mustat osuudet on vaikea ikuistaa kännykkäkameralla, kun valaistusolosuhteet ovat hieman vajaat. Suunnittelen vielä, että otan työstä kuvan ulkona esimerkiksi puutarhapenkin päälle levitettynä. Toinen vaihtoehto on, että saan jonkun viattoman ohikulkijan (Tytär?) pitelemään työtä, kun otan kuvan.

Lähikuvissa Kukkea on onneksi paremmin edukseen! Vasemmassa alakulmassa näkyy, että käytin kanttauksessa ainakin kahta erilaista kaitaletta:


Ja oikeassa alakulmassa näkyy, että kaitaleita olikin yhteensä kolmea erilaista: vaaleansininen, tumma pinkki sekä sinipunainen, kaikki lisäksi jollain lailla kirjavia.


Vielä yksi lähikuva tikkauksista. Huokaus! Eipä kuvassa näy, miten somasti tikkauslangan väri vaihtuu.


Luulin ensin, että olin tasannut työn väärin; niin, että yläreuna olisi sentin alareunaa kapeampi. Olin ottamassa kuvaa, jossa tunnustan ja esittelen epämääräisen koon. Työtä taitellessani huomasin, että se onkin tasainen. Ilmeisesti leveys elää hiukan, ja sopivasti tasoitellen työ on joko kapeampi tai leveämpi mistä milloinkin. Tässä joka tapauksessa pakkamuotoiseksi taiteltu työ:


Ripustuskuja pitää ommella viipymättä, jotta Kukkea-seinävaate pääsee seinälle. Joulupalloilua-työ pääsee vihdoinkin kesäsäilöön. On jo aikakin! Jouluinen seinävaate esillä vappuna olisi jo liikaa!

Jipii! Maikin tilkkujen ”Jotain valmiiksi joka kuukausi” –hössötyksessä huhtikuun tavoite on siis osaltani täytetty.

4 comments:

Maarit said...

Olet tehnyt todella tyylikkään työn hutikuussa. kannattaa äkkiä ommella kuja ja ripustaa seinälle ihailtavaksi...
Hyvä Tiina:)

Tiinatei said...

Kukkea on (paitsi kukkea) myös kaunis!

TööT said...

Kaunis työ ja hienoa tikkausta.

Satu said...

UPEAN kukkaisa! Tikkaukset ovat kauniit, ja langan värin vaihtuvuuskin näkyy! Hienoa työtä!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails