Monday, 27 September 2010

Kumma-vetoketjupussukka valmis.

Ompelin eilen illalla viimeiset pistot vetoketjupussukkaan, jonka nimesin ”Kummaksi”. Siitä tulikin aika pieni – se on vain noin 15cm leveä – eli se ei ehkä ole ihanteellisen kokoinen meikkipussukaksi. Paitsi jos meikkejä on noin kaksi kappaletta.


Pussukan kankaat ovat sieltä täältä. Valkoinen, mustapilkkuinen kangas on muistaakseni tilkkuilijaystävältäni Lealta. Isokuvioinen musta-valkokangas on Sanna Annukka –kuvioinen kaitale Hämeenlinnan Marimekko-myymälästä. Oikeassa reunassa näkyy Liekki-PC-laukun kangasta, jonka Stefan Lindfors on suunnitellut. Vetoketjun reunakaitaleessa on suikale Laura Ashleyn kangasta, jonka sain tilkkuilijaystävältäni Vapulta jokin aika sitten.

Toistaiseksi pussukalla ei ole tiedossa omistajaa, mutta eiköhän sekin vielä jonain päivänä löydä kodin.

PC-laukkujen tuotantolinja

Vaateompelun sijaan intouduin työstämään lisää PC-laukkuja. Teen kahta erilaista yhtaikaa.

Löysin aika ison palan koirakangasta, josta tein PC-laukun jo aikaisemmin. Koska haluan laukkujen olevan uniikkeja, valitsin tähän edellisestä poikkeavan vetoketjun reunuskaitaleen värin (kirkas oranssi, jota käytin myös Syyskissat-tilkkulaukun sangoissa).


Ajattelin, että joku voisi haluta sekä PC-laukun että siihen sointuvan pussukan, joten leikkasin samasta koirakankaasta myös vetoketjupussukan. Tästä tulee aavistuksen isompi kuin Kumma-vetoketjupussukasta.


Päätin tehdä myös hempeän PC-laukun. Kukkakuvioon sointuu raitakangas, jota minulle jäi todella paljon tehtyäni keittiön tuolinpäälliset. Olen käyttänyt kangasta vaikka mihin, ja nyt alkaa loppupää vihdoin häämöttää. Ei silti, nätiltä se näyttää edelleen silmiini.


Kukka- ja raitakangas ovat päällisenä, mutta vuorin kokosin aika monesta kappaleesta.

Sangat tein samalla periaatteella kuin Liekki-PC-laukkuun: leveämpi kaitale tavallista puuvillakangasta, kapeampi samaa tukevaa puuvillaa kuin laukussa. Ja sangat tulevat tyyppiä à la Martta.


Kuvassa sangat risareunojen yhteenompelun jälkeen.

Sain leikkuut niin valmiiksi, että pääsin aloittamaan vanutikkauksia. Taas kerran tuntui siltä, etten millään saa kunnon ideaa tikkauskuvioksi! No, kunnon idea sikseen ja jotain tikkausta peliin. Tikkasin loivia, epämääräisiä pystyviivoja ensin vaaleanpunaisella langalla, sitten vaalealla tikkauslangalla varjoviivan viereen. Olen aika tyytyväinen tähän.


Tämä loivasti mutkitteleva pystyviiva –tikkaus tuli kuitenkin vain kukkakankaan kohdalle, ja raitakankaaseen on tulossa jotain muuta. Ajattelin tehdä muurahaisenpolkua. Tänä iltana varmaankin selviää, mitä siihen oikeasti tulee.

Koirakankaan tikkauskuvio on kuin tyhjä taulu. Ei mitään ideaa vielä, vaikka pieni pussukka odottaa jo vuoroaan:

1 comment:

Irma said...

Kyllähän pientäkin pussukkaa saatetaan joskus tarvita:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails