Sunday, 6 June 2010

esiliina. tilkkulaukkuja.

Tytär esitti perjantaina aika haasteen, kun pyysi seuraavaksi päiväksi esiliinaa opettajalle lahjaksi, mutta tartuin haasteeseen. Selvitin ensin, minkä mallisen esiliinan hän toivoi minun tekevän. Onneksi kotoa löytyi mallikappale, josta saatoin ottaa suoraan kaavan. Yksi ajatustehtävä vähemmän.

Sitten keskusteltiin kankaasta. Kankaan täytyi tietysti löytyä varastoista. Ensimmäiseksi katse osui vaaleanpunaiseen muffinssikankaaseen, jonka Tytär kelpuutti, mutta jota hän ei pitänyt täydellisenä. Löysin onneksi myös sinisävyisen kankaan, josta piti aikanaan tulla tyyny(jä).

Olin leikannut esiliinaosan, niskalenkin, solmiamisnauhat ja leikkelin juuri vinokaitaletta essun reunoihin, kun Tytär tuli paikalle ja pyysi tekemään esiliinasta kaksipuoleisen, mikäli suinkin mahdollista. Onneksi varastoista löytyi jokseenkin sopiva kangas, joka saavutti myös Tyttären hyväksynnän.

Ahersin ja ahkeroin, mutta esiliina jäi vielä kesken, kun oli aika mennä perjantaisaunaan. Tähän tilaan se jäi.


Sitten saunoin perheen kanssa ja palasin heti työn ääreen. Mies grillasi hornet-siipiä iltapalaksi. Kun kutsu kävi iltapalapöytään, en ollut vieläkään saanut esiliinaa aivan valmiiksi, vaan silitin vasta taitetta vinokaitalehuolitteluun. Tähän tilaan se jäi kun siirryin syömään.


Syötyäni syöksyin heti takaisin ompelukseni ääreen ja annoin ompelukoneen laulaa. Perjantai-illan elokuva oli hyvässä vauhdissa, kun tulin langanpäiden päättelyä vailla valmiin esiliinan kanssa television ääreen. Essu valmistui ajoissa, ja tytär sai viedä sen opettajalleen kiitoslahjaksi lauantaina.

Lähikuva yläreunasta. Toisen puolen kangas on valmista tilkkukangasta (en todellakaan valmistanut tätä tilkkupintaa itse!)


Valmis esiliina. Muotokin näkyy.Musta-valko-beige tilkkulauku Mila

Ylioppilaslahjaksi aikomani tilkkulaukun viimeisteleminen jäi lauantaiaamuun, mutta laukku valmistui myös ajoissa. Varastoista löytyi onneksi taas sopivahko nappi. (Tämä on ollut beigen villakangastakin alkuperäinen nappi, joka oli mielestäni tuolloin auttamattoman tätimäinen. Poistin napit takista ja korvasin mustilla, yksinkertaisilla napeilla.)


Valmis laukku takaa:


Valmis laukku edestä:


Tästä tuli myös aika hieno. Saajakin näytti ilahtuneelta, kun ojensin tämän hänelle.

Olen myös palannut ärtsyn karkkivärisen tilkkulaukun pariin. Se valmistuu aivan kohta.

1 comment:

Marle said...

Tämä on kyllä tosi tyylikäs! Kiva kun laitoit noita ohjeita ja mokajuttuja on kiva lukea, niin huomaa, etten ole ainoa mokailija!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails