raisio!

Olipa hienot tilkkupäivät eli Tilkkumylly Raisiossa viime viikonloppuna, 17.-18.3.2018. Olen toipuillut tilaisuudesta koko viikon. Miten mahtavat järjestäjät toipua?! Heillä on ollut viikkojen ajan kädet täynnä työtä! Tilkkutyötä ja muuta työtä.

Toivottavasti kaikki paikalla olleet huomasivat raisiolaisten hienon yhteistyön eli Raision kaupungin merkittäviä paikkoja kuvaavan tilkkutyön:


En yleensä innostu esittävistä tilkkutöistä, mutta tämä on viehättävä!

Sisääntulon ja Raisio-työn jälkeen kävijät saivat kaulaansa pussin, jossa oli tärkeitä lipukkeita. Näitäkin järjestäjät olivat saaneet värkkäillä aikamoisen tovin! Kaikkiin oli ommeltu vetoketjukin!


En ole tainnut juuri julkaista blogissani omakuvaa, mutta tässä on nyt yksi:


Istun kokoussalissa odottamassa Tilkkumyllyn avajaisten alkua. Minun tilkkupäiväpussini sattui olemaan hauskaa puna-oranssia retrokangasta. Kannoin sitä kaulassa iloisin mielin! Se toi myös hiukan väriä virkapukuuni, pellavanväriseen Finn Quilt –essuun.

Nyt saan vihdoinkin jakaa tämän kuvan!


Kuvassa on Tilkkuyhdistyksen hallituksen yhteistyönä toteuttama arpajaisvoittopeitto tilkkupintavaiheessa. Marita Varrio toi tilkkupinnan hallituksen marraskuiseen viikonloppukokoukseen ja otin siitä kuvia, jotka tulivat peiton ompeluohjeeseen.

Arpoja ostettiin innokkaasti, ja yhdistyksen stipendirahasto karttui.

Tilkkupäivien tapahtumapaikkana oli Vaisaaren koulu, jonka jokainen seinä oli täynnä tilkkutöitä! Kauppiaskäytävältä löysin valmiiksi asti toteutetun Splendid Sampler Mystery –peiton, jonka on ommellut Golda Zewi.


Upea ja suuritöinen tilkkutyö, jollaista en itse rohkenisi lähteä toteuttamaan!

Ilokseni näin myös yhden Tilkkuyhdistyksen hallituksen haastetöistä ”elävänä”. Mehän ompelimme kirjotun kuviotilkun ympärille tietyn kokoisen tilkkutyön, ja työt olivat esillä Kemin tilkkupäivillä 2017 (kaikki paitsi oma työni, koska jäin töineni Kemin-junasta).

Olin nähnyt Helena Viitasen haastetyön vain kuvana, eikä kuva tee sille oikeutta! Nyt työ oli Raision kaupungintalon seinällä. Se oli paljon kuvaansa hienompi! Otin silti siitä vielä uuden kuvan, mutta vain lähikuvan, jotta tilkkupinta ja tikkaukset näkyisivät paremmin kuin kokokuvassa.


Kuvassa on siis yksityiskohta Helena Viitasen tilkkutyöstä Orkideat ikkunalla. Koko työn kuvan voi katsoa Finn Quiltin verkkosivun "Tuttua kaukaa" -galleriasta.

Minun haastetyöni "Eksoottinen elämys" on tätä kirjoittaessani esillä Helsingin tilkkukilta Syyringin näyttelyssä 21.3.-20.4.2018. Näyttely on Laakson sairaalan kahvilatilassa. Käykääpä tutustumassa tilkkuystävieni upeisiin töihin!

Vielä kerran kiitokset Tilkkumyllyn järjestäjäkilloille! Olitte toteuttaneet upeat päivät!

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Kiitos Tilkkupäiväterveisistä! Näitä olen odotellut! Arpajaispeitto on todella ihana!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.