valmis tilkkupussukka!

Uusin tilkkupussukka on taas eri muotoinen kuin aiemmat teokseni. Siitä nyt vain tuli tällainen korkeampi ja kapeampi. Tilkkupintansa ja muotonsa takia se sai nimekseen Kuutio.


Tiedän hyvin, ettei tämä ole mitoiltaan lähelläkään kuutiota, mutta kun nimi putkahtaa mieleen, se on annettava. Ensin ajattelin kyllä nimeä ”Sinisammakko,” koska tämän puolen kukka on rajautunut näkyviin jotenkin sammakkoa muistuttavasti. Nimi ei kuitenkaan olisi ollut linjassa punaoranssi-vihreän värityksen kanssa.

Toteutin jäännöspaloista kokoamiini tilkkupintoihin kaikenlaisia tikkauksia – myös muurahaisenpolkua vapaalla konetikkauksella.


Enimmäkseen tikkaukset olivat erilaisia ja merkillisiä kaaria.

Kuutio-vetoketjupussukan toisella puolella on kirkkaat punaoranssit neliöt, toisella puolella väritys on vihreä.


Käytin vihreälle puolelle pienempiä jäännöstilkkuneliöitä, joten jouduin jatkamaan palaa. Siksi vinoneliöni ei ole aivan keskellä tätä toista puolta.

Olisin tietysti voinut pienentää toista puolta, mutta en hennonut. Punaoranssi hehkui niin lämpimänä, että päädyin sen sijaan suurentamaan vihreäsävyistä palaa.

Vuorikin on toiselta puolelta vihreä, toiselta punainen.


Vetoketjupussukkaani tuli erilainen tunnelma kuin näissä yleensä on. Siihen on ehkä kaksi syytä.

  1. Yhdistelin värikkäät tilkkupalani vaalean neutraaliin taustaan. Tilkkupinta ei ole kokonaan värikäs.
  2. Ompelin tähän mustan vetoketjun.



Päättelin vetoketjun tummalla tilkulla ja päättelykappale onnistui melkein parhaiten ikinä. Siitä tuli hyvin siisti ja kerralla täsmälleen oikean kokoinen. Ihanhan tässä tuntuu siltä kuin alkaisin oppia toteuttamaan osan perusasioista!

Keksin myös sille sisätiloista valmistujaiskuvauspaikat, ettei minun tarvinnut lähteä kuvausmatkalle lumisateeseen. ( Toukokuussa !!! )


Kuutio-pussukan strategiset mitat ovat seuraavat:

  • Korkeus noin 21 cm
  • Leveys ylhäältä noin
  • 22 cm Pohjan leveys noin 7 cm

Käytin tähän 30-senttisen vetoketjun, jota en joutunut lyhentämään. Päättelin vain häntäpään pienellä tilkulla. Tikkasin tilkkupinnat kiinni vanupaloihin, jotka olivat jääneet ylitse jostain peittoprojektista. Vanu oli todennäköisesti bambua.

Kaikkiaan tämä oli kiitollinen projekti. Tytär kommentoi ystävällisesti, ettei pussukassa tällä kertaa ole mitään rumaa tai kummallista. Pussukasta tulikin tavallista sievempi!

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Kiva idea laittaa blokit kulmittain - toimii hyvin. Tässä on jotain keväistä- hiukan vielä huurteen ja lumen peitossa, niinkuin viime päivinä aika moni muukin asia.
Schulz Family sanoi…
It is fantastic and I love the quilting
Marle sanoi…
Ihana! Ehkä yksi hienoimmista pussukoistasi <3
*VEKKI* sanoi…
Kyllä on nätti. Täytyypä kokeilla.
A sanoi…
Kiva pussukka. Pitäisiköhän minunkin hurauttaa tilkkupussukka, pitkästä aikaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.