Thursday, 23 June 2011

nopea vetoketjupussukka tilkuista.

Otetaan esiin 25-senttinen vetoketju, ohutta tikkausvanua (vanulevyä) ja runsaasti vetoketjun väriin sopivia tilkkuja. Leikataan vanulevystä 2 kpl suorakaiteen muotoista palaa, jotka ovat noin 1cm leveämmät kuin vetoketjun kokonaispituus (mitataan vetoketjua apuna käyttäen) ja noin 24cm korkeat.

Tehdään ”sitä mukaa tikattava” tilkkupinta. Asetetaan ensin yksi tilkku vanulevylle oikea puoli ylöspäin ja sen päälle toinen tilkku, oikeat puolet vastakkain ja risareunat kohdakkain – aivan kuin oltaisiin vain yhdistämässä tilkut toisiinsa. Ommellaan sauma ja käännetään tilkku oikein päin.

Jatketaan vanulevyn päällystämistä tilkuilla. Tässä on huomattava, että seuraavan tilkun täytyy olla vähintään niin pitkä kuin kulloinkin peitettävä risareuna.

Kun kaksi vanulevyä on kokonaan päällystetty tilkuilla, tasoitetaan palat suorakaiteiksi. Leveys: tismalleen vetoketjun kokonaispituus. Korkeus: koska tässä on käytetty 25-senttistä vetoketjua, 23cm korkeus on sopiva:


Leikataan kaksi vuorikappaletta, jotka ovat täsmälleen saman kokoiset kuin vanutikatut palat. Vuorikappaleet voi aivan hyvin koota myös tilkuista (ei ehkä aivan pienistä tilkuista).


Ommellaan vetoketjupussukka simppelin vetoketjupussukan tekniikalla.

Jos haluaa pussukkaan pohjan, 25-senttisen vetoketjun mukaan tehtyyn pussukkaan sopii alareunaan ommeltu kokonaisleveydeltään noin 6.5-senttinen poikkisauma.

Eli: nipistetään alakulma kolmioiksi – painetaan siis pohja- ja sivusauma kulman kohdalta vastakkain niin että muodostuu kolmio. Tämän kolmion poikki ommellaan sauma. Pohja on ommellun sauman levyinen. Joka kulmaan tehdään samanlainen pohjakolmio-ommel. Tässä havainnekuva aiemmasta pussukasta:


Valmis Mehukestit puutarhassa –vetoketjupussukka:


Huolehdin siitä, että avainkankaita – ruusukuvioiset kankaat, pallollinen kangas ja salmiakkiruudullinen kangas – tuli kummallekin puolelle pussukkaa.


Pussukka on makean värinen niin ulkoa kuin sisältä:


Mehukestit puutarhassa –pussukassa on nyt niin makea väritys, että se sopii prinsessamaisimmallekin tyypille!

Lea P. oli ehdottanut, että aloitustilkuksi voisi laittaa muunkin muotoisen palan kuin suorakaiteen. Hmmm… Täytyypä kokeilla! Minulla taitaa olla kaapissa vielä ainakin yksi karkkivärinen, 25-senttinen vetoketju… Enkä mene mökille (lue: ompelukoneen ulottumattomiin) juhannukseksi.

6 comments:

TööT said...

Suloinen pussukka, sopii täydellisesti mansikoiden ja muiden kesäherkkujen nautintaan. Hauskaa Juhannusta !!

Kardemumma said...

Kaunis pussukka. Olen heikkona erilaisiin kukkaroihin, pussukoihin ja laukkuihin.

Seikku said...

Ihana pussukka! Ohjetta täytyy ehdottomasti kokeilla, kun juhannus on ohi! Kiitos jälleen kerran!
Hyvää juhannusta!

- Virpi - said...

Ihana tekniikka. Kiva, kun jaat idean meidän kanssamme. Tuosta pussukasta tuli kyllä todella söötti, sinulla on hyvä värisilmä. Mukavaa juhannusta!

Poppy said...

Herkullinen pussukka, aivan lempiväriäni ja ruusukuosit ihanan suloisia!

sikuriina said...

Todella hieno pussukka. Olet kyllä mestari sommittelemaan tilkkuja.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails