mentoli!

Influenssakausi lienee yhä päällä, joten mentoli on sopiva teema juuri nyt. Sitä paitsi se on uusimman tilkkupussukan nimi. Saanko esitellä: Mentoli-pussukka!


Koska Mies on viime päivinä ollut hämmentävästi messissä tilkkutyöaiheessa, kysyin, haluaisiko hän antaa pussukalle nimen. Hän vilkaisi sitä ja sanoi: menthol. Minä suomensin termin, ihan periaatteesta. Mentoli on sitä paitsi helpompi ääntää.


Mentoli-tilkkupussukan toisella puolella on muutama aika vanha jäännöstilkku. Yläreunan pikkutilkkuraita on pala, jonka ompelin Massey-Ferguson-peiton jäännöspaloista. Peitto on näköjään valmistunut tammikuussa 2015, joten tilkkurivi on odotellut jossain jäännöspalakassin uumenissa jo tovin.

Samaten tämän tilkkupinnan keskiössä näkyvä lehvä- ja muu-kuvioinen pala on keväällä 2014 valmistuneesta Sisäinen villapaita –tilkkupeitosta yli jäänyt jäännöspalaneliö. Se ei päässyt peittopintaan, vaan päätyi tilkkupussukan osaksi.

Huomasin tikkauslankojen kauniin kiillon pussukan odottaessa keskeneräisenä, että päällitikkaisin ensimmäisen vetoketjun kiinnityssauman. Näppäsin kuvankin, mutta eipä kaunis kiilto kuvasta oikein välity. Pah.


Kuvassa näkyy sen sijaan sisätaskua, joka näkyy yhdessä valmistujaiskuvassa myös hyvin:


Mentoli-tilkkupussukkaa alkoi kuvaussession aikana väsyttää ja se kävi lumeen pitkäkseen.


Kun pussukka oli toipunut eikä enää voipunut, puhdistin sen lumesta ja mittasin sen. Tällaiset lukemat sain muistiin:

  • Leveys ylhäältä noin 28 cm
  • Korkeus noin 16 cm
  • Pohjan leveys noin 8 cm.

Mentoli ei olekaan mitään erityistä mallistoa, sillä sen vetoketju ei avaudu ammolleen eikä se saanut pitkää kantolenksuakaan. Toisaalta ompelin siihen pohjan, joten se ei ole litteää Hejsan-mallistoakaan. No, Tilkunviilaajan uniikkimallistoa kuitenkin. Jokainen pussukka on taatusti erilainen!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Hauska nimi pussukalle ja värien puolesta oikein sopiva. Kaunis!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.