Tuesday, 14 June 2011

lisää keskeneräistä.

No hei, 25-senttisen vetoketjun ympärille tuleva pussukka on kesken. Kesäinen kukkakassi on kesken. Keskeneräinen tilkkupeitto odottaa jatkoa ja kaksi seinävaatetta on myös kesken. Varmaan jostain laatikoiden ja kaappien syövereistä löytyy vielä muitakin keskeneräisiä juttuja.

Silti aloitin taas uuden jutun. Olen haaveillut tästä projektista siitä lähtien kun ostin kirjan, jonka kansikuvassa komeili ihana pikkulaukku.

Nyt on ensimmäinen kuusikulmio tehtynä. Tässä kuusikulmio on vasta aluillaan eli neliö on laskostettu ja harsittu niin, että laskokset pysyvät paikoillaan:


Ylempänä kuvassa pilkistävät ruusukuusikulmion ohjeet ja kirjan kaavan mukaan piirtämäni kuusikulmiomallinekin on mukana.

Käytän kankaana muuta kuin puuvillaa – leikkaan kovaa vauhtia entistä 90-lukulaista eli runsashelmaista ja pitkähköä hamettani neliöiksi. Ehkä kangas on viskoosia?

Taustakangas on käsityöpuuvillaa, johon olen silittänyt paksumman liimavanun.

Elleivät kuusikulmioiden jäykkyydet riitä, teen laukkuun jäykähkön vuorin tms. Saa nähdä. Tästä yhdestä palasta on vielä vaikea tehdä johtopäätöksiä.

Unelma vain

Käytiin illalla K-Raudassa hakemassa suodatinkangasta. Selailin huvikseni tapettikirjoja, mutta valikoiden – katsoin vain Designers Guildin kirjat. Sieltä löytyi IHANA tapetti, jota en ehkä oikeasti hirviäisi valita minnekään seinälle:

Seuraavaan laukkuun?

Sateenkaariharppi-nimiseen laukkuun teinkin jo pyöreähköä tilkkukuviota, mutta nyt minua on alkanut kiinnostaa tällainen Crazy Momin esittelemä ympyrämalli. Jos vaikka tilkkulaukkua tällaisesta..? (Minulla ei ole samanlaisia hienoja muovimallineita kuin hänellä, mutta se ei haittaa.)

Ennen kuin aloitan sen projektin, joku nyt keskeneräisistä täytyy saattaa päätökseen. Eli jos ehdin illalla ompelukoneen ääreen, lupaan edistää jotain keskeneräistä työtä! Enkä aloita ympyrämallia ennen kuin joku näistä keskeneräisistä on valmis.

1 comment:

Irma said...

Kiva on aloitella aina jotain uutta varsinkin silloin kun inspiraatio iskee:) Suuritöiseltä vaikuttaa kuusikulmiotyösi. Mallineet pyörylätyöhön olen tilannut täältä: http://www.backporchdesign.com/
Niillä saa ympyrät helposti tehtyä, varmaan muitakin konsteja kyllä on:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails