pinkit ja vihreät tilkkulasinaluset.

Muotopuolista muffinssilasinalusista tuli eilen illalla symmetriset, ja löysin niihin kohtuullisen sopivan taustakankaankin. Kohta pääsen käsityövaiheeseen, eli kääntämään aluset takaisin oikein päin niin, että etu- ja takakappaleen väliin tulee tikkausvanu. Jipii!


Näiden lasinalusten värityksestä ja kuvioinnista minulle kommentoitiin, että näiden päältä pitää tietysti nauttia lasillinen vadelmamehua.

Vihreä-kultasävyiset tilkkulasinaluset tosiaan vaivaavat laskupäätäni. Ei mitään vakavaa, mutta leikkasin puuttuvia kimaltavia palasia (muita vihreitä neliöitä minulla kyllä oli), joita piti leikata kahteen lisäneliöblokkiin. Blokkiin tarvitaan näitä kaksi, joten leikkasin tietysti ensin vain kaksi neliötä. Eihän niistä olisi tullut keskineliö kuin yhteen aluseen lisää. Onneksi tajusin tämän ennen kuin olin taas siivonnut kankaan kaappiin.

Reunakaitaleeksi olisi ehkä sopinut oikein tumma sammaleenvihreä parhaiten, mutta kaapissani ei ollut sellaista kangasta. Tyydyin raidalliseen, kelvollisesti sopivaan kaitalekankaaseen.

Tällaisia lasinaluset olivat, kun yhdessä reunassa oli kaitalekangas.


Ja tältä ne näyttivät, kun kolmessa reunassa oli kaitale.


Koska olin tekemässä kahdeksan alusta, arvioin tarvitsemani kaitalekankaan menekin (taas) väärin. Joudun leikkaamaan yhden suikaleen lisää, ja kangas on jo viety takaisin kangaslaatikkoon.

Onko joulu jo ovella?

Viikonloppuna saatan muuten ottaa joulukankaat jo esiin ja tehdä ensimmäisen jouluisen jutun… Tai suunnitella sellaista. Aloitin joulujuttujen valmistamisen eilen, kun olin nähnyt Maikin Tilkut –blogipostauksessa kuvan tosi tyylikkäästä (joulu)kuusikuvioisesta tilkkutyynystä. Piirsin kaavan muistinvaraisesti, etsin sopivat vihreät kuusimaiset kankaat ja leikkasin ensimmäiset palat. Ajattelin tehdä samalla kertaa neljä tyynynpäällistä melkein samoista kankaista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.