Sunday, 20 June 2010

valmis musta-valko-kesäinen tilkkulaukku.

Viimeisin tilkkulaukkuni valmistui ennätyksellisen nopeasti. Sisko ilmaisi perjantaisessa sähköpostissaan kiinnostusta tietyn värisiin tilkkulaukkuihin, ja innostuin heti töistä kotiuduttuani etsimään häntä kenties miellyttävät kankaat esiin. Olin tapaamassa Siskoa seuraavana päivänä, joten siirsin taiteellisen tilkkulaukun syrjään ja ryhdyin kiireesti kokoamaan laukkua hänelle tyrkytettäväksi.

Vietin oikein mainion tuokion käyden läpi musta-valkoisia ja punaisia (ja myönnän: aika lailla muunkin värisiä) kankaitani. Lopulta päädyin tulkitsemaan musta-valko-punaista värimaailmaa hyvin kesäisesti:


Sain kappaleet leikatuiksi puoli kuuteen mennessä. Seurasi ankaraa ompelua, silitystä ja tikkaamista (menin taas suorin ja suorahkoin ompelein). Vaakapalaan tuli tällä kertaa kolme vaakatikkausta tasaisin välimatkoin. Käytin ihanaa, hyvin lievästi vaihtuvaväristä, oranssin pinkkiä lankaa.


Leikkasin samana perjantai-iltana myös vuorin, huolittelukaitaleen ja sangat:


Lauantaiaamuna laukku oli koottu ja muotoon ommeltu:


Yritin ja yritin valmistaa laukun ajoissa: tapaisimme lauantaina puoli kahdeltatoista. Jouduin kuitenkin taipumaan mahdottoman aikataulun edessä ja vein laukun näytille muuten koottuna, mutta yläreunan kaitaletta en ollut vielä ehtinyt ommella kiinni. Lisäksi laukusta puuttui tietysti se yläreunan litistävä tikkaus sekä nappi. Laukku oli kuitenkin niin valmis, että siitä näki helposti, millainen se olisi ihan valmiina, ja Sisko mieltyi siihen.

Tänään sunnuntaina aamupäivällä sain laukun valmiiksi. Täydellistä nappia ei löytynyt, mutta olen ihan ok tyytyväinen yhdistelmään isompi, harmahtava nappi alla ja pienempi, vaaleanpunainen nappi päällä.


Ta-daa! Laukku on valmis!


Ei puutu enää kuin toimitus uudelle omistajalle.

2 comments:

Marle said...

Wau, jälleen upea laukku! Linkitin blogisi tänään.

Hanna said...

Kivoja kasseja teet =o) t:Hanna Kuopiosta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails