Monday, 24 June 2013

tilannekatsaus: vihreä juoponpolku.

Vihreä op art –vaikutteinen juoponpolku–tilkkublokkiin perustuva tilkkutyöni on ollut kauan kesken. En edes muistanut enää, missä vaiheessa se on.

Tilkkupinta oli minulta hetken aikaa kateissa, mutta löysin sen viime viikolla vinttihuoneesta eräästä paperikassista ja näin pieneksi yllätyksekseni, että pintahan on käytännössä valmis. Se osoittautui lisäksi minun mittapuullani kovin isoksi!


Olin harkinnut, että purkaisin sen paloiksi, jotka kehystäisin erilleen. En nimittäin ole tyytyväinen sen kontrasteihin. Oikeassa alakulmassa on hyvin kontrastia, mutta muualla ei. Minua vaivaa tämä!


Mutta kuten kuvista näkyy, olen ommellut tilkkutyöhöni jo kahdet kehykset – ohuet vihreät ja leveät tummat. Tässä vaiheessa on vaikea ruveta purkutöihin ilman, että niistä tulee todella mittavat. Ehkä sittenkin tyydyn tähän.

Jos peitto olisi kauttaaltaan vähäkontrastinen…


…se toimisi paremmin. Mutta sen alakulmassa on paljon kirkasta vihreää sekä mustaa ja tummanpuhuvaa, jolloin kokonaisuus näyttää epätasapainoiselta.


Höh. Ehkä saisin vihreät osuudet erottumaan harmaista taustoista tikkaamalla ne sopivasti, mutta sitten tämä pahuksen iso peitto pitäisi tikata kotikoneella! Ei viitsisi! Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelu on niin paljon mukavampi ja kätevämpi.

Jään miettimään asiaa, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan myös teidän lukijoiden ehdotuksia.

4 comments:

Soile Kivinen said...

Hyvä että tilkkupinta löytyi! Älä pura. Tekemällä oppii ja työ on hyvän näköinen tällaisena. Jos haluat tasoittaa kontrastia, sitä voi tehdä tikkauslangan värillä. Vaalea vaalentaa tummaa kohtaa ja tumma tummentaa vaaleaa aluetta. Tummat tyynyt?

Tilkkureppu said...

Tikkaukset voisivat tuoda kontrastia, tuohon vaaleaan kohtaan tummemmalla langalla kuten Soile ehdottaa.
Tilkkupinta on kaunis, älä vain pura, kun olet tehnyt näin ison työn jo?
Mielestäni on kiva kun tuo yksi nurkka on muita tummempi!
Hei! miten toimisi jokin tumma aplikointi?

Kvilttaaja said...

Olen samoilla linjoilla Soilen ja Tilkkurepun kanssa. Tuohon kannattaisi ehdottomasti kokeilla tummaa tikkausta vaalealle ja vaaleaa tikkausta tummalle. Purkaminen ei kannata. Kankaat kärsivät purkamisesta. Tee vaan uusia projekteja.

Tilkunviilaaja said...

Kiitos kommenteista! Olen linjassa mielipiteittenne kanssa, eli en ryhdy purkamaan mitään. Työlästä eikä välttämättä paranna tilannetta olennaisesti. Näillä mennään!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails