Herkkupalat.

Koska hyvä Tuomas joulun tuopi, minäkin haluan mukaan hyvyyteen, ja esittelen tänään yhden kaikkien aikojen lempipeitoistani: Herkkupalat vuodelta 2018.
Olin toukokuussa 2018 juuri ostanut ihanan pinon Tula Pinkin kuviokankaita, ja halusin käyttää niitä johonkin sopivan näyttävään projektiin. Selailin idea- ja kuvapankkiani ja löysin blokkimallin, johon käytettiin viiden tuuman neliötä.

Kirjoitin blokki-ideasta silloin näin: Tuollainen neliö tuntui riittävän isolta, jotta kankaan kuviot näkyisivät siinä edustavasti. Se ei toisaalta tuntunut liian isoltakaan! Halusin, että työssä olisi aika monta blokkia, jotta se ei valmistuisi liian nopeasti.

Tein yhden koeblokin, ja se oli siinä!
Valitsin neliöihin kankaat huolellisesti: vain kauniit ja kiinnostavat pääsivät mukaan. Osa kuoseistani tunsi varmasti olonsa syrjityiksi, mutta olin päättäväinen. En voinut olla reilu ja ajatella, että kaikki sopisivat mukaan.

Blogistani voin päätellä innostuneeni täysin, sillä muutamassa päivässä (?) olin leikannut ja ommellut blokin 60 erilaisesta kuviokankaasta.
Välillä ihan hirvitti, sillä osassa kankaita kuvio oli tietyn suuntainen, ja koska neliö asettui blokkiin kulmittain, jouduin leikkaamaan kappaleen paljon keskemmältä kuin olisin halunnut. Äidin sanat ovat teroittuneet mieleeni: älä ny keskeltä leikkaa!

Tämän projektin aikana huomasin, että isompi sommittelulattia olisi kätevä! Blokkirivit ommeltiin vinoriveinä, ja minun piti järjestää neliöiden värit sopivasti JA saada ”varjot” vaalenemaan tasaisesti alhaalta ylöspäin. Olisikin ollut kiva pystyä latelemaan kaikki blokit kerralla järjestykseen.

Tässä kuvassa näkyy järjestys, jota perheen karvahenkilö minulle suositteli.
Onnittelen itseäni näin jälkikäteen kahdestakin asiasta.

Ensiksi olen iloinen, että lisäsin blokkirivien päihin kolmiot saadakseni tilkkupinnasta suorakaiteen muotoisen sen sijaan, että olisin tasannut peiton leikkaamalla. Tajusin myös ajoissa, että lisäkolmioiden piti olla valkoiset/vaaleat.
Toiseksi onnittelen itseäni siitä, että tajusin toteuttaa ”varjot” eli blokin harmaan osan eri sävyisistä harmaista. Tilkkupinnasta tuli elävämmän ja kolmiulotteisemman näköinen niin.

Seuraavaksi annan Tuomaan päivän kunniaksi vielä hyvän vinkin.
Onko sinulla 60 tai 80 tai 150 erilaista, kaunista kuviokangasta, joita et millään hennoisi käyttää loppuun? Entä jos leikkaisit jokaisesta kankaasta muutaman neliön yhtä tilkkupintaa varten? Pääsisit käyttämään kauniita kankaitasi ja silti niitä jäisi vielä jäljelle johonkin toiseen projektiin!

Vinkki: Ompele tilkkublokki, jossa on neliö ja sen varjo. Löydät linkin takaa ohjeen blokin ompelemiseen JA peittopinnan toteuttamiseen. Ohjeessani on jälleen sekä tuuma- että senttimittoja siksi, että minulla on tuumamittainen neliöviivain ja senttimittainen pitkä viivain. Jos sinun pitkä viivaimesi on myös tuumamittainen, voit helposti muuntaa sentit tuumiksi.

Kommentit

pandchintz sanoi…
Fabulous! It looks so effective.
Tiinatei sanoi…
Tämä on mielestäni yksi kauneimmista tilkkupeitoistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.