Pilkkukuumetta ja muita oireita.

Helsingin tilkkukilta Syyrinki on toteuttanut tilkkutyönäyttelyn teemalla ”Pilkkukuumetta ja muita oireita”. Näyttely on esillä 21.3.-20.4.2018 joka päivä klo 7-22 Laakson sairaalan kahvilatilassa.

Kiltalaiset ovat taitavia ja taiteellisia tilkkutyöläisiä, minkä huomaa näyttelytöistä! Suosittelenkin tutustumaan näyttelyyn, jos suinkin pääset paikalle!

Maistiaisiksi muutama kuva näyttelystä – lähinnä omista töistäni, jotka te lukijani olette jo blogissa nähneet. Nyt olisi hei mainio tilaisuus nähdä nämäkin ”elävänä”.

Siam-vetoketjupussukka sopi samaan vitriiniin Eksoottinen elämys –tilkkuseinävaatteen kanssa.


Pussukkani sopivat myös Ritvan tekemään narukassiin ja Marjan ompelemaan, kivaan ommeltuun tauluun.


Näyttely sai inspiraation taiteilija Yayoi Kusaman taiteesta, johon kiltalaiset kävivät tutustumassa tammikuussa 2017. Minä en päässyt näyttelyyn, mutta onneksi osasin silti tehdä teemaan sopivan tilkkutyön, nimittäin tilkkupeiton ”Kaikki pallot ilmassa”.


Tilkkupeiton tikkasi kauniiksi mestaritikkaaja Soile Kivinen Töölön Tilkkupajasta.

Peittoa vastapäätä olevassa vitriinissä on myös muutama ompelemani tilkkupussukka. Näkyvästi esillä Virpin tekemä tähtityyny ja himmeästi näkyvissä tilkkupeittoni kuvajainen.


Lempparinäkymäni:


Kuvassa on Virpin ompelema tabletti, Helenan tilkkupussukat hyllyllä, ja alhaalla Eijan ompelema kolmen vetoketjun pussukka.

Kaikki näytti täydelliseltä, kunnes luomusten teippikiinnitykset alkoivat pettää. Nyttemmin työt on kiinnitetty rautalangalla, eivätkä ne näytä aivan näin sotilaallisen suorasti seisovilta. Mutta tietenkin parempi niin kuin että ne olisivat pudonneina ja rutussa hyllyllä.

Tässä oli siis vain maistiaisia näyttelystämme! Kannattaa käydä tutustumassa!

Kommentit

FlashinScissors sanoi…
A lovely exhibition!
I clicked on the photos and was able to see all the lovely quilting on each item! Great photos!
I especially love the cat pouch, and the basket work is very clever too!
Hugs,
Barbara xx

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.