uusin jäännöspalaprojektini.

Koska makkarin tuolilla ei enää loju irtonaisia tilkkublokkeja, minun piti keksiä uusi tilkkutyöprojekti. Sellaista ei ollut edes ajatuksen tasolla olemassa! Mikä siis neuvoksi?

Mitä tahansa haluankin tietää, kysyn aina ensimmäiseksi netistä. Aloitin hakemalla ilmaisia tilkkutyöohjeita ja kun mielessä käväisi kuva täpötäysistä jäännöspalakasseista, kavensin hakua ”scrappy”-ohjeisiin.

Seuraavaksi muistin Instagram-kaverin tehneen Quiltville-Bonnien ohjeella kivan tilkkupinnan ja kävin selailemassa Bonnien ohjeita. Sieltä löytyikin kokeiltava blokki – Split nine-patch block.

Vietin tovin leikellen jäännöspaloja neliöiksi. Toisen tovin aikana ompelin osan neliöistä kolmio-neliöiksi ja vihdoin pääsin kokoamaan pari blokkiakin:


Kolmen blokin rakentaminen riitti vakuuttamaan minut. Neljäs valmis blokki innosti vain lisää:


Ohje on hyvä ja sopii jäännöspaloilleni. Parin illan ahkera neliöinti on sitä paitsi verottanut jäännöspalojen varastojani silmin havaittavasti!

Ja katsokaa, miten kivaa tilkkupintaa näin syntyy:


Tähdennän vielä, että jäännöspalani ovat olleet sekalaista seurakuntaa. En ole pitäytynyt vain kauniissa kankaissa, vaan mukana on kaikkea. Osa on vanhanaikaisia, sameita tai muuten vain aika kamalia. Neliöpinoja selatessani huomaan, etteivät palat perinteisessä mielessä sovi toisiinsa lainkaan. Silti tilkkupinnasta tulee näin kiva!

Kommentit

Irma sanoi…
Tuosta tulee kiva! ja mikä parasta, näyttää todellakin saavan upotettua kaikenlaisia kankaanpaloja sopivasti yhteen:).
tarja rakel sanoi…
Onpas kaunis. Pitää kokeilla😃
Poutapilvi sanoi…
Älyttömän hyvä konsti hävittää niitä rumiakin kankaita! Ja vielä nättiä jälkeä. Tulee ihanan värikästä. Tuollaista minäkin haluaisin tehdä.
Sinikka sanoi…
Onpas nättiä! Tästä taas nähdään, että oikeasti rumia kankaita ei olekaan!
Tiinatei sanoi…
Hyvältä näyttää! Minkäkokoisia neliöt leikkelit?
Tilkkureppu sanoi…
Kaunista pintaa tulee, aivan upeaa!
Tilkunviilaaja sanoi…
Tein uuden kirjoituksen, jossa on yksityiskohtaisempia huomioita: https://tilkunviilaaja.blogspot.fi/2018/01/vinkkeja-jaannospalablokkien-tekijalle.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.