paper-piecingiä.

Ompelukoneeni ja minä olemme olleet jonkin aikaa erossa toisistamme ja olen lohduttautunut ompelemalla käsin. Löysin koko joukon paperiarkkeja, joille olin tulostanut paper-piecing-kuviomalleja ja pistelin niiden perusteella ensiksi nämä kaksi kukkablokkia:


Tein oikeanpuoleisen blokin ensin ja se on sen näköinenkin. Toiseen blokkiin osasin asemoida kangaskuviot paremmin. Tykkään sen väreistäkin enemmän.

Puuduin tuohon paper-piecingiin ja kokeilin ensimmäistä kertaa piiitkiiin aikoihin English-paper-piecingiä eli sellaista, jossa ensin kääritään kangas paperi- tai pahvipalan ympärille ja sitten paloista ommellaan kokonaisuuksia niin, että paperi tai pahvi ovat siellä sisällä edelleen.

Sain Instagram-tilkkuystävältäni mallineet, joiden avulla pystyy kätevästi asemoimaan kuviotkin. Kaivelin tilkkukasaa ja löysin sopivan kokoisia pesukarhuja, perhosia, kissoja ja kukkia. Yhteen ommellusta kuviosta tuli ensin äksän muotoinen:


Ahersin vielä hieman ja sain täydennetyksi kuviosta kuusikulmaisen. Tämä sai riittää tätä lajia. Ehkä keksin, miten saan tämän kunniallisesti kiinni esimerkiksi pussukkakappaleeseen.


Paper-piecing-kukkien lisäksi löysin kaksi paperimallia tällaisille blokeille:


Jaksoin toistaiseksi tehdä näitä vain yhden.

Seuraavaksi rupesin leikkaamaan ja päällystämään ihan tavallisia kuusikulmioita. Katsotaan, mitä niistä tulee – vai tuleeko.

Kommentit

Schulz Family sanoi…
absolutely gorgeous. You have lots on the go

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.