erilainen tilkkupinta rusettiblokeista.

Totean heti, etten keksinyt rusettiblokkien uudenlaista asettelua itse. En keksinyt sitäkään itse, että voisin tehdä blokeista värikkäitä. Inspiroiduin kahden Instagram-tilin kuvista - @timnatarr on ommellut juuri vastaavanlaisen, monivärisen tilkkupinnan ja @maryse260 toteutti vihreän tilkkutyön, jossa kaikki ”reiät” olivat vaaleita. Kumpikin tilkkutyö oli kaunis ja päätin toteuttaa oman version.

Löysin rusettiblokin ohjeen netistä ja sovelsin sitä hieman. Minun isot neliöni ovat neljätuumaisia ja pikkuneliöt ovat 2,25-tuumaisia.

Suunnittelin ompelevani tilkkupintaan 11 blokkia vaakaan ja 13 blokkia pystyyn. Sitten huomasin, että parillinen määrä tilkkublokkeja toimisi paremmin, joten tilkkutyöstäni tuli aavistuksen pienempi – 10 blokkia x 12 blokkia. Sommittelu oli vähän helpompaa, mutta ei silti helppoa, sillä blokit mahtuivat vapaalle lattiapinnalle vain juuri ja juuri.

Ensimmäinen sommitelmani oli tällainen:


Tykkäsin tästä, mutta muut blokit eivät jotenkin sopineet täydentämään tätä aluetta. Käytin tähän miltei kaikki punasävyiset blokkini ja juoksutus sinisävyisiin olisi ollut töksähtävä. Siksi tein uuden sommitelman, kun olin valmistanut muutamia tilkkublokkeja lisää.

Leikkasin palat yli kahteenkymmeneen lisäblokkiin ja ompelin ne kerralla kokoon. Olipa urakka! Aiemmilla kierroksilla leikkasin palat 8-10 blokkiin ja ompelin.


Koska tykkään vaihtelusta ja sattumanvaraisuudesta, teen aina samoin – leikkaan palat korkeintaan muutamiin blokkeihin kerralla ja ompelen ne, sitten taas leikkaan.

Kun sommitelmani oli valmiimpi, rupesin ompelemaan aina neljä blokkia yhteen, jolloin muodostui isompi blokki, jossa oli reikäkuvio keskellä. Paitsi kuvan yläreunassa näkyvässä blokissa, jonka osat yhdistin väärin. Pitihän tähänkin työhön saada pari väärää saumaa, jotka piti purkaa.


Sommittelin tilkkutyöni ”alareunaan” tummia tilkkublokkeja ja yläreunaan vaaleita. Työssä on myös keltainen alue ja punaiset palat ovat vasemmalla, siniset oikealla:


Otin kuvan siinä vaiheessa, kun olin ommellut isot reikäblokkini riveiksi. Huomaatte ehkä, että blokkirivien välissä on väljyyttä.

Julkaisin tämän kuvani Tilkunviilaajan Instagram-tilillä ja tägäsin siihen #MakeModern, jota digitaalinen tilkkutyölehti Make Modern seuraa.

Yllätyin iloisesti, että he olivat pari päivää sitten valinneet minun työni ”projektiksi, jota he rakastavat”:


Olen saanut tämän työni kuviin paljon kivoja ja kannustavia kommentteja. Useampi kommentoija on myös maininnut, että aikoo ommella tilkkutyön samalla idealla. Sehän on hauskaa! Toivottavasti näen paljon erilaisia versioita!

Kommentit

Irma sanoi…
Enpä ole ihmeissäni saamastasi kommentista:) Blokit ovat hienossa järjestyksessä!
Julierose sanoi…
Lovely blocks--That is my favorite bow tie setting...beautiful work..
hugs, Julierose
Anonyymi sanoi…
taas aivan upea työ! Ihanan työsi innoittamana aloitin rusettiblokkien värkkäämisen. Ihailen sinun värien käyttöä, minulla on paljon opittavaa, että pääsen murretuista väreistä eroon. Siinä olet tietämättäsi auttanut, kiitos!
Poppy sanoi…
Hieno työ, värit liukuvat ja vaihtuvat mukavasti. Tätä voi katsella vaikka kuinka pitkään!
Teje sanoi…
Hei! Tama on upea ja olen iloinen etta sait siita tunnustusta ja paljon hyvaa palautetta! Minun on kylla vaikea kuvitella kuinka onnistuisin sommittelemaan varit, mutta ehka tekemalla blokkeja vahan kerrallaan kuten onneksi teen muutenkin. Taman mallin haluaisn kylla tehda ja kaikkia vareja mukaan kuten sinullakin! x Teje
Tilkkureppu sanoi…
Tästä tulee upea peitto! Hienoa, että sait tunnustusta ja ihan syystä!! Rusettiblokki olisi kiva tehdä, mutta ehkä sitten joskus :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.