Monday, 10 April 2017

vinoja o-kirjaimia.

Tämän tilkkublokin kuviossa voi nähdä ketjun lenkkejä, mutta kutsun näitä vinoiksi o-kirjaimiksi.


Etsin tilkkublokkimallin, jonka pystyisin ompelemaan 2,5 tuumaa leveistä kaitaleista ja päädyin tähän. Minulla oli sykähdyttävän puna-oranssi-vihreä-keltasävyinen kaitalerulla, jonka kaitaleista leikkasin kaksi pätkää ja kaksi kolmiota jokaiseen blokkiin. Lisäksi käytin neutraaleita (vaaleita, harmaita, tummanpuhuvia) kankaitani.

Sain yhdestä rullan kaitaleesta palat kahteen blokkiin. Muutaman värisiä kaitaleita oli kaksi, ja kun vähän jatkoin kaitalepaloja, niistä sai vielä tällaisia negatiiviblokkeja:


Olin lisäksi ommellut yhden testiblokin neutraaleista kankaistani, ja kun laskin kaikki yhteen, minulla oli 88 vino-o-kirjainblokkia. Yksi blokki oli valmiina noin 18 senttiä kanttiinsa, joten näistähän sai jo kivan kokoisen tilkkupeiton.

Jaoin ensin blokit vaaleisiin, keskivärisiin ja tummiin sekä latelin ne suunnittelulattialle muuten satunnaisessa järjestyksessä ja asennossa, mutta tummat ”alimmas” ja vaaleat ”ylimmäs”.


Järjestys ei näyttänyt tasapainoiselta, joten sekoittelin keskivärisiä toisaalta tummien ja toisaalta vaaleiden blokkien joukkoon. Sommitelma miellytti silmääni ja ompelin blokit riveiksi.

Olin tasoittanut osan blokeista valmiiksi, mutten kaikkia. Tarkistin tässä vaiheessa rivin jokaisen blokin ennen ompelemista ja tasoitin liian suuret blokit. Tasoittelun sivutuotteena syntyi näin hehkeä kasa leikkuujätettä:


Lopputuloksena yksitoista blokkiriviä. ”Alareuna” on edelleen selvästi ”yläreunaa” tummempi, mutta kokonaisuus on vaihtelevampi.


Enää kymmenen saumaa, niin tilkkupinta on yhtenä kappaleena! (Mutta sitten sille täytyy ommella taustakappale, huokaus.)

6 comments:

Tilkkureppu said...

Mielnkiintoinen ja jännä kuvio. Tulee kaunis peitto.

Schulz Family said...

looks amazing

Poutapilvi said...

Suu ammollaan katselen samassa O asennossa kuin tilkkusi. Sormeni syyhyävät sitä ihanaa "roskakasaa".

Irma said...

Kiinnostavan näköistä pintaa siellä syntyy:) Minkähänlainen tikkaus siihen tulee, mielenkiinnolla odotellaan.
Suikalerullia on täälläkin muutama ja mietinnässä mitä niistä saisin ommeltua mutta en vaan ole vielä keksinyt. Ehkä niidenkin aika joskus tulee;)

*VEKKI* said...

Kuvio on melkoisen hallitseva, mutta toisaalta vaikuttava.

Tiinatei said...

Voimakas kuviointi ja vahvat värit - tästä tulee hieno! (Eka kommentti katosi jonnekin, toivottavasti pysyykin kadoksissa, kun kirjoitin uuden)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails