ompelin vetoketjupussukan.

Kerroin aiemmassa kirjoituksessani, että pidin tilkkukilta Syyringille pussukkademon ja esittelin valmiin Avoin-mallistoa olevan Viheriö-pussukan. Tässä on toinen demotuista pussukoista, joka valmistuttuaan sai nimen ”Kevätaurinko”.


Kevätaurinko-pussukan yläreunassa on uusimman väristä Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n nimikkokangasta. Hallituslaiset saivat pienen määrän kangasta, josta meidän toivottiin ompelevan esimerkkitöitä Tilkkupäivien myyntipöydälle. Ehdin viimeistellä ”Matkalla Kemiin” –pussukan, mutta eipä sekään päässyt myyntipöydälle asti, koska tilkkumatkani katkesi heti alkuunsa.

Tämän pussukan toteutin minulle tutuimmalla tavalla. Mitoitan tilkkupinnat aina vetoketjun mukaisesti – tässä tapauksessa kangaslipareilla päätellyn vetoketjun mukaisesti. En koskaan edes mittaa vetoketjua, vaan mittaan vetoketjulla.


Kevätaurinko-pussukasta tuli sen verran iso, että siihen oli melkein pakko ommella sisätasku. Kokoan sisätaskut yleensä useammasta palasta, ja niin tein nytkin. Taskuissa ei näy risareunoja, koska ompelen taskukappaleen kaksinkertaisesta kankaasta pussiin. Voisihan sen helpomminkin tehdä, mutta minun toteuttamanani kaikki helpotukset näyttävät ainakin ensi alkuun tökeröiltä. Parempi vain ottaa varman päälle ja toteuttaa varmasti siisti.


Pussukan strategiset mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 30 cm
  • Korkeus noin 17 cm
  • Pohjan leveys noin 8 cm.
Kevätaurinko-vetoketjupussukka ei ole mitään erityismallistoa – ihan tavallinen tilkkupussukka vain.


Vielä viimeinen potrettikuva:


Kuvaushetkellä olisin suonut kevätauringon paistavan hieman huomattavammin. Pihakin oli niin märkä, etten pystynyt kuvaamaan tätä oikein muualla kuin kiviportailla. No, kevät keikkuen tulevi!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.