Monday, 12 December 2016

tilkkupeittoja tulossa.

Kirjavista kirjavin neliö-neliössä-tilkkublokeista ompelemani tilkkupinta on odotellut jo liian pitkään minua ompelemaan sille taustakappaleen. Eilen vihdoin tartuin toimeen, joka ei minusta ole kaikkein mahtavin osuus tilkkutyön tekemisessä.

Tästä kuvasta näette suunnilleen, että taustakappale on kuin onkin leveämpi ja korkeampi kuin tilkkupinta, niin kuin pitääkin:


Tässä sitten tuo taustakappale itsekseen:


Kerroin viime vuonna Soilen ja minun projektista, jonka puitteissa ostimme 30 kilon kangaslaatikon ja kokosimme kankaista enemmän tai vähemmän houkuttelevia settejä, jotka Soile tarmokkaana ihmisenä sai myydyksi pikapikaa. Myynnistä saadun voiton sai tilkkukiltamme Syyrinki.

Kangaslaatikossa oli myös pala nostalgista Marimekko-kangasta vuodelta 1986 ja siihen sopiva pinkki pala. Lunastin ne itselleni sillä ajatuksella, että käyttäisin kankaat jonkun tilkkupeiton taustakappaleeseen. Se tilkkupeitto on nyt tämä.

Hyvä olikin, että ompelin kankaat nyt osaksi taustakappaletta. Olin näköjään leikannut pinkistä kankaasta jo palan, ilmeisesti jotain tilkkupussukkaa varten. Jos palat olisivat viettäneet vielä aikaa kaapissa, kuka tietää, mitä niistä hetken kuluttua enää olisi ollut jäljellä.

Olen viikonlopun aikana myös leikannut kettukankaasta sopivan taustakappaleen retrotyyppiselle lapsenpeitolle.


Kaksi tilkkutyötä odottaa lähtöä tikattavaksi! Vielä kun saan hirsimökinpuolikaspeittooni taustakappaleen, niin melkein kaikki keskeneräiset työt ovat hyvällä mallilla. Tai ainakin osa niistä.

3 comments:

Marle said...

Kiva katsella, kun toiset saa paljon aikaiseksi! Tuo neliö on kiva malli, saa paljon pieniäkin tilkkuja uppoamaan.

Tiinatei said...

Kaunista tulossa! Samaa mieltä Marlen kanssa, ehdin nykyisin ommella niin pieniä aikoja kerrallaan, että isot ja pohdintaa vaativat työt ovat jääneet odottelemaan aikaa parempaa. Vai pitäisikö soveltaa UKK:n toteamaa, että kaikki syyt, mitkä estävät liikkumasta = tilkkuilemasta, ovat tekosyitä?

Teje Karjalainen said...

Tama on kylla tosi hyva! Tykkaan kovasti tuosta economy blokista ja varejahan pitaa olla! Kettu peittokin on ihana ja teit tosi sopivat taustat! x Teje

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails