miksi tilkkukilta on hyvä juttu.

Eilen oli taas Helsingin tilkkukilta Syyringin kiltailta. Meitä oli paikalla reilut kymmenen kiltalaista ja erikoisteemana oli kankaanvaihto.

Kiltailtojemme moninaiset erikoisteemat ovat yksi syy, miksi tilkkukilta on niin mainio juttu. Kankaanvaihdon lisäksi meillä on esitelty toisaalta ihania, toisaalta hirveitä kankaita; olemme kokeilleet kaakelipainantaa; ja olemme jakaneet vinkkejä parhaista tilkkutyökaluista, parhaista nikseistä ja parhaista tilkkukirjoista. Erikoisin aktiviteetti olivat japanilaisella paperilla päällystetyt koristemunat. Tein silloin kotiimme maailman hienoimmat pääsiäiskoristeet.

Jostain syystä aika harva oli eilen ehtinyt/muistanut valmistautua niin, että kankaita olisi ollut mukana vaihdettavaksi asti. Minulla esimerkiksi ei ollut kankaita mukana kiltailtaan saapuessani, mutta hyvitin asian ostamalla (en vaihtamalla) muutaman kiinnostavan kankaan.


Tässä on muutama joulukangastilkku ja myös minulle niin eksoottisia yksivärisiä! Olipa ihanat hankinnat! Yllätyin iloisesti myös siitä, että yksi tilkkuystävistäni halusi ostaa Show and Tell –osuuteen tuomani Hei, hirsimökki –pussukan. Jäin ostosteni jälkeenkin vielä voiton puolelle. Lisäksi oli hieno tunne, että tilkkuharrastaja halusi minun tekemäni tuotteen.

Show and Tell on toinen syy, miksi tilkkukilta on mahtava! Jokaisessa kiltaillassa näkee toisten tekemiä ihania ja mielenkiintoisia ja erilaisia tilkkutöitä ”elävänä”. Tietenkin on hienoa myös päästä esittelemään omia töitä kiinnostuneelle yleisölle!

Tässä oli vain kaksi syytä, mutta Syyrinki-kiltamme on kerännyt kattavamman listan kiltatoiminnan eduista tälle nettisivulle.

Olin ajatellut, että jakaisin tilkkutyöaiheisia ajatuksiani ja kuvia kanssanne joulukuun ajan (no, jouluaattoon asti) joka päivä, mutta vauhtini hyytyi heti kuudennen luukun jälkeen! Oi voi. Tässä oli teille kuitenkin yhdeksäs luukku. Katsotaan, minkä numeroisen luukun seuraavaksi saatte avata!

Kommentit

Marle sanoi…
Hieman hävettää, etten ole syksyn kiltoihin ehtinyt. Ne hirsimökki-blokkien arvontajutut kuulosti tosi kivoilta. Yritän kunnostautua keväälle.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.