Friday, 11 November 2016

nytpä rakensin hirsimökkejä.

Ompelupöydälläni on ollut kauniin värisiä kankaita!

Ensin maltoin leikata myös pitkistä, kauniista kankaistani kaitaleita tilkkukilta Syyringin kiltaillan blokkiarpajaisia varten. Olen ollut killassa toistakymmentä vuotta eikä meillä ole tuona aikana ollut yksiäkään blokkiarpajaisia. Niiden aika oli kiltaan liittyessäni juuri ohitse, eikä sellainen tuntunut innostavalta pitkään aikaan. Mutta nyt tämä aktiviteetti palasi, ja voimalla.

Ensimmäisenä blokkina oli 25 cm x 25 cm –kokoinen hirsimökkiblokki, jonka keskustana piti olla 5 cm x 5 cm punainen neliö. Kaitaleet saivat olla millaisia ja minkä levyisiä tahansa, mutta blokin piti olla kaksivärinen: vaalea plus oma lempiväri.

Tein arpajaisiin tällaisen hirsimökkiblokin:


Blokkitehtävä oli tietenkin kaikilla tiedossa edellisestä kiltaillasta asti, mutta silti viivyttelin tavalliseen tapaani ja kehitin kiireen. Lopulta minulla oli puoli tuntia aikaa ommella tämä edellisenä iltana. Hyvin ennätin! Haha.

Olin ainoa, jonka kaitaleet olivat minkä sattuu levyisiä ja vinoja. Muiden hirsimökit olivat tasaisia ja hienoja! Mutta tykkäsin silti oman blokkini väreistä oikein paljon.

Arvonnan voittaja oli onnekkaasti Helena, joka kertoi olleensa hieman näreissään aiemmasta huonosta onnestaan. Hän oli killassa silloin, kun siellä aikaisemmin pidettiin blokkiarpajaisia. Hän kertoi tehneensä blokin jokaisiin arpajaisiin, mutta ei ollut voittanut kertaakaan. Tuntui siltä, että blokkivoitto osui nyt sopivaan osoitteeseen!

Into ei kiltalaisilla laantunut yksiin arpajaisiin, vaan haluttiin heti perään pitää toiset. Seuraava blokki on myös hirsimökki, saman kokoinen ja keskustaltaan samalla tavalla punainen, mutta näistä on tuleva keskeltä ulospäin tummenevia.

Melkein vahingosta viisastuneena ompelin oman blokkini hyvissä ajoin valmiiksi. Siitä tuli tällainen:


Harvinaista, että ompelen jotain melkein yksinomaan pelkistä pitkistä kankaista leikattua! Tässä oli jäännöspalaa vain tuo possukangas.

Ensi viikolla on kiltailta. Kukahan tällä kerralla voittaa blokki-jackpotin?

10 comments:

Irma said...

Siis saako voittaja kaikki ompelemanne blokit? Hyvät värit sinulla ainakin on ollut käytössä.

Tilkunviilaaja said...

Jokainen blokin arpajaisiin tuonut on mukana arvonnassa. Voittaja saa tosiaan kaikki blokit! Pinkki on niin lempparivärini.

Helena said...

Aika kiva systeemi. Olisi tietysti kiva nähdä, millaisen työn voittaja kokoaa voittoblokeista.

Tilkkureppu said...

Tuohan on kiva idea! Kauniit värit blokeissa, minäkin tykkään pinkistä!

Gudrun said...

Tyvärr vill texten inte bli översatt till svenska, men jag vill säga att dina blockhusblock är underbara. Vad skall du sy??
Hälsningar Gudrun

Birthe M. Kalleland. Bjørhovde said...

Your pink blocks are wonderful! :-)

Tarja said...

Ihanat värit molemmissa.
Hirsimökki on vaan niin ihana ja inspiroiva.

Tiinatei said...

Hieno idea! Hirsimökki toimii aina!

ttm said...

Meilläkin killassa tulossa arpajaiset, jännää nähdä kaikkien aikaansaannokset ja se, kuka voittaa!

ttm said...

Meilläkin killassa tulossa arpajaiset, jännää nähdä kaikkien aikaansaannokset ja se, kuka voittaa!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails