Sunday, 21 February 2016

lentävätkö hanhet?

Valmiit lentävä hanhi -blokkini ovat kooltaan noin 15cm x 8cm, joten niitä täytyy valmistaa aikamoinen määrä, jos niistä haluaa koota torkkupeiton kokoisen tilkkupinnan.

Olen puurtanut jäännöspalojeni parissa, leikannut niitä noin 8 cm levyisiksi kaitaleiksi ja täydentänyt kaitalevalikomaani myös pitkistä, uusista kankaista.

Leikkaan kahdenlaisia paloja: 15cm x 8cm suorakaiteita ja yhtä suorakaidetta kohti aina kaksi 8-senttistä nelöitä. Saatan leikata kerralla aikamoisen määrän näitä, mutta en totisesti leikannut yhdellä kertaa palasia kaikkiin noin 250 tilkkublokkiin!


Valitsen leikkaamistani suorakaiteista ja neliöistä parit, jotka toisinaan sointuvat väreiltään, mutta jotka ovat aina tumma-vaalea-parit.


Merkitsen neliöihin ommelviivat. Nämä ovat sen verran isompia paloja, etten ompele silmämääräisesti enkä käytä taiteviivaa. Piirrän lyijykynällä.

Pari kertaa olen epähuomiossa piirtänyt lyijykynäviivan neliön oikealle puolelle, en nurjalle. Silloin olen joutunut joko hylkäämään neliön (voi ei! Ja joutunut leikkaamaan uuden tilalle) tai käyttämään sen nurja puoli oikeana.

Toistaiseksi olen sommitellut paloistani erittäin pieniä koeasetelmia. Tässä yksi isoimmista viimeaikaisista:


Ompelen näitä, kunnes minulla on koossa noin 250 kappaletta. Sommittelen blokit isommaksi pinnaksi vasta sitten. Aion todellakin sommitella tilkkublokit kohdalleen – en latele niitä satunnaisesti.

Tästä tilkkupeitosta tulee todella kirjava! Olen surutta ottanut mukaan kaikki tilkut, paitsi vihreät ja ruskeat. Olen käyttänyt tähän paljon jäännöspaloja, mutta myös siis uusia kankaita. Jäännöspalojen röykkiöt eivät toisin sanoen ole sanottavasti huvenneet – edelleenkään!

En voi olla ajattelematta, millaista olisi, jos joku muukin asia olisi yhtä riittoisaa. Esimerkiksi raha: vaikka sitä kuinka käyttelisi, aina löytyisi laatikosta uusi kasa!

Tilkkupeittojen taustakappaleeseen menee aina paljon kangasta. Vaikka jäännöspalat eivät näyttäisi vähenevän, onneksi sentään kokonaiskangasmäärä hupenee joka tilkkupeiton myötä. Kankaita ei ainoastaan kerry, vaan myös käytän niitä.

6 comments:

Teje said...

Nayttaa oikein hyvalta! Kaikki kankaat ja varit kayvat yhteen kun sommittelee noin kauniisti. Olipa hauska ajatus miksei rahojen kanssa kay samoin kuin tilkkujen ... vaikka kylla minun tilkutkin valilla alkavat uhkaavasti vaheta. Hyvaa viikkoa! x Teje

Julierose said...

Although I couldn't seem to get a translation into English today, I looked at your photos--and these are such warm and lovely colors...hugs, Julierose

Poppy said...

Hauskan näköinen hanhiprojekti!

Tilkkureppu said...

On tuossa puurtamista ja uskon, sinun pettämättömään värisilmääsi, että tulea upea peitto taasen, vaikka värejä onkin paljon:)
Olisipa tosiaan kivaa jos rahat lisääntyisivät kuten tilkutkin, olisi aina rahaa tilillä, vaikka ensin luulisi, että ei olekaan:))

Schulz Family said...

These just look amazing, I love your use of colour. I just find somehow I can't make that pattern connection. Oh well, will keep trying

Gudrun said...

Looks great!!Love it!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails