uusi projekti alkakoon.

Seikkailin Instagramin ihmeellisessä maailmassa ja satuin näkemään tilkkutyön, jollaisen haluan itsekin tehdä. Mallissa on tilkkuneliöille applikoituja ympyröitä. Kuulostaako tutulta? Aivan kuin tilkkupeittoni taaperolle eli Täplikästä menoa –peittoni.

Mutta ei aivan. Katsokaa, miten erilainen Coopcraftsin versio on – tässä linkki hänen On the Bubble Quilt –tutoriaaliinsa. Eikö olekin upea tilkkutyö?! Sovellan hänen ohjettaan eli teen muutaman asian eri tavalla.

Ensimmäinen poikkeama eli taustatilkkujen väritys. Minulla ei tietenkään ole oikeita ja oikean värisiä Kona-puuvilloja, vaan menen sillä, mitä kaapista löytyy. Taisin vähän aikaa sitten kehuskella kartuttaneeni neutraalin väristen kankaitteni kokoelmaa, ja kyllähän niitä oli aika monenlaista.

Minun piti löytää seitsemän eri kangasta, joiden värit/tummuudet liukuisivat tasaisesti toisesta toiseen. Päädyin tällaiseen väriskaalaan:


Olin kuitenkin tyytymätön skaalani alkupäähän. Valkoisen ja beigen kankaan välinen väriero oli liian huomattava. Mikä neuvoksi?

Ta-daa! Käänsin beigen kankaan nurjan puolen esille:


Kankaiden värit liukuvat riittävän hyvin toisesta toiseen. Tämä ei ole täydellinen, mutta paras mahdollinen saatavilla olevista kankaista.

Toinen poikkeamani on taustatilkkujen koko. Ohjeessa toteutetaan neliömäinen tilkkupinta, mutta en itse tykkää sen muotoisista tilkkupeitoista. Ajattelin ensin yksinkertaisuuttani, että minun pitäisi keksiä toisenlainen taustatilkkujen kuviointi, mutta tajusin sentään, että voin käyttää suorakaiteen muotoisia tilkkuja neliömäisten sijaan.

Kolmas poikkeamani tulee olemaan applikoitavien ympyröiden toteuttaminen. En käytä silitettävää liimakangasta enkä käytä ympyröitä risareunoin, vaan teen ympyrät samalla Sarah Fielken tekniikalla kuin tein Täplikästä menoa –tilkkupeiton ympyrät. Nämä ovat paljon pienempiä vain.

Ohjeesta sain myös lisäidean ympyröiden asemointia helpottamaan. Leikkasin pahvista mallin, jonka asetan taustatilkun yläreunaan, näin:


Sitten voin asetella tekemäni kangasympyrän paikalleen, näin:


Kuvassa ympyrä ei ole aivan paikallaan vielä, vaan vasta menossa paikalleen. Lopputulos on tällainen:


Vasta tätä kirjoittaessani tulin ajatelleeksi, että tilkkupeiton kuvio saattaisi olla parempi, jos ympyrät olisivat tarkalleen tilkkupalan keskellä eivätkä taiteellisesti hieman keskikohdan yläpuolella. Jatkan mietiskelyä.

Kommentit

Irma sanoi…
No arvasin, että jotain hienoa on taas tulossa:) Voi miten keksit ja löydätkin aina kivoja ideoita.
Pinterestissä ja siellä sun täällä käyn itsekin etsimässä ideoita mutta en vaan noin mukavia löydä vai enkö osaa katsoa sillä silmällä;)
Tilkkureppu sanoi…
Mielenkiintoinen uusi projekti:)
Unknown sanoi…
Mielenkiintoinen uusi projekti! Tulossa täydellinen uusi peitto, kuten sinulla aina.
Aivosolu sanoi…
Voishan ne ympyrätkin liukua vähän ylhäältä alas tai alhaalta ylos rivien mukaan... tai kulmittain, mut kuitenkin...
Teje sanoi…
Hei! Mielenkiintoinen projekti! Tuli mieleen etta ympyrat vois olla myos vahan 'vapaasti' mika missakin mutta sitten se onkin jo eri malli. Odotan kovasti kuinka tama jatkuu! x Teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.