Saturday, 15 August 2015

tikkaan sitä mukaa.

Olen työskennellyt taas pelkkien tilkkupeittojen parissa eikä pussukkatehtaasta ole aikoihin valmistunut mitään uutta. Pohdin eilen, mahdanko edes osata ommella pussukkaa enää.

Kokeilin saman tien, syntyisikö sitä mukaa tikkaamalla minkäänlainen pussukkapinta. Sitä mukaa tikkaaminen tuli mieleeni, sillä Sisko kyseli, josko tehtaasta saisi pehmoisempaa pussukkamallia, ei pelkkää topakkaa. Tässä syntyy ensimmäistä pehmopussukkaa pitkään aikaan.

Riipaisin alkupalaksi jäännöspalalaatikosta neljän tilkun yhdistelmän, tämä on muistaakseni jäänyt tähteeksi tilkkulaukun ompelemisessa. Pala on kuvan keskellä ja siinä on kissakangastilkku.


Suoristin jäännöspalan reunan vaalealla kaitaleella ja ompelin seuraavaksi kaksi erilaista pötköä neliöistä, jotka jäivät yli lentävät hanhet –tilkkublokeista. Suosin punaista, mustaa ja valkoista, mutta piristän niitä vaaleanpunaisella ja limenvihreällä.

Vetoketju on 20-senttinen tarjousketju – eri pituus siinäkin kuin viime aikoina valmistamissani pussukoissa, joihin olen yleensä valinnut 25-senttiset ketjut.

Tämä ei toistaiseksi villitse minua, vaan näyttää vähän mjaah-maiselta. Täydennän silti tilkkupinnan ja ompelen toisen puolen myös ja näistä lopulta valmiin pussukankin. Aika kuitenkin tavaran kaupitsee! Kaikkien pussukoiden ei tarvitse näyttää samalta kuin viimeaikaiseni.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails