Friday, 24 July 2015

viimeisiä viedään.

Viimeisimmät valmiit lentävä hanhi –tilkkublokit näyttävät tältä:


“Yksiväriset” ovat siis ylhäältä vasemmalta myötäpäivään lukien sinapinkeltainen, punainen, pinkki-punapallollinen sekä tumma violetti.

Näiden jälkeen minulta puuttui aikomastani blokkimäärästä kaksi, enkä keksinyt heti, minkä värisiä niistä tekisin. Niinpä laskin värikkäät blokkini:


Sinisiä oli eniten. Vihreitä, punaisia ja violettejakin oli useita. Ruskea-oransseja oli kolme, musta-valko-harmaita kaksi ja keltaisia niin ikään kaksi.

Päädyin tekemään tilkkublokin kellertävän vihreän yksivärisen kankaan tiimoilta:


Ja toisen tilkkublokin tein keltaisista:


Nyt olen ommellut näitä hauskoja tilkkublokkeja 32 kappaletta ja niistä pitäisi pystyä kokoamaan säädyllisen kokoinen tilkkupeitto – kunhan käytän myös välikaitaleita ja lisään reunoille kolmioita.

Seuraavaksi pääsen valitsemaan blokeilleni taustakankaan, siis sen jota ompelen näiden blokkien väliin ja reunoille. Mustaa en aio valita, mutta kokeilen kyllä, miltä mudanharmaa näyttäisi. Sen lisäksi kokeilen tietysti neutraalia vaaleaa.

(Oikeastaan lähden seuraavaksi ystävien mökille enkä ompele pariin päivään, mutta sitä seuraavaksi valitsen taustakangasta.)

On ollut kiva huomata, että te lukijat olette olleet kiinnostuneita värikkäistä tilkkublokeistani! Kiitos mielenkiinnosta ja monista kommenteista!

6 comments:

Julierose said...

Just love these blocks--I think the gray color background idea would be lovely...hugs, Julierose

Perhoneito said...

Aivan ihania taas! Jatkan edelleen myös näiden kanssa. Tällä hetkellä työn alla pinkki/violetti/sinisävyiset :) Kiitos inspiraatiosta!!

Rva Pioni said...

Tummavioletti on erityisesti minun mieleeni.
Oi että odotan millainen kokonaisuus näistä syntyy.
Mukavaa mökkeilyä ennen sitä.

Schulz Family said...

These continue to be gorgeous and watching you make them has made me think of making them. I can't wait to see them all together in a quilt top

Anonymous said...

Taas niiiin mielenkiintoista seurata mikä ihanuus näistä syntyy!

*VEKKI* said...

Kyllä nämä herkkuvärit jälleen tekee paljon tuolle kivalle kuviolle. Tosiaankin kiva nähdä sitten valmiina.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails