Thursday, 16 July 2015

ei enää ikinä.

Tuherran palapelipeittoni valmistumisen kalkkiviivoilla ja olen vakaasti päättänyt, etten tee toista vastaavanlaista tilkkupintaa. Tilkkupinnan palaosuus syntyi joutuisasti ja helposti. Palapelin nirkkoja oli kiva puuhastella. Tekemisessä on ollut jonkun verran kivaa haastetta.

Mutta palapelin nirkkoja on tylsä ja työläs applikoida kiinni tilkkupintaan! Niitä on ehkä sata liian monta. Tai tuhat. Tuntuu ihan tuhannelta. Ei enää ikinä tätä!


On toinenkin malli, jota en aio tehdä toiste. Tai en ainakaan ihan heti.

Tykkäsin ommella juopon polku –tilkkublokkeja, joista kokosin Arvoitus-tilkkupeiton, mutta tein niistä omien neuvojeni vastaisesti turhan kontrastittomat. Jotenkin valahdin ansaan, että eri väri riittäisi kontrastiksi. Ei riitä, vaan myös tummuusaste-ero kannattaa toteuttaa jokaiseen palaan, näemmä.


Menen aivan rikki joka kerta katsahtaessani työlääseen tilkkupintaan. Mitä oikein ajattelin? Miksi tein osasta blokkeja ihan pliisut ja vain muutamaan (oikeassa alakulmassa) osasin valita kunnon värit? Ei enää ikinä tätäkään!

7 comments:

Poutapilvi said...

Koeta jaksaa. Palapelipeittosi on upea!

Helena said...

Kyllä peitosta tulee mainio. Värit ovat kauniit. Työmäärä on kyllä valtava.

Teje said...

Hei! 'Arvoitus' on upea! ymmarran kylla etta sinusta tuntuu etta kova tyo menee vahan hukkaan kun malli ei erotu selvasti mutta nain nayttaa todella taiteelliselta! Ainutlaatuinen, sommittelu on minusta hieno ja varit todella kauniit! Itse aplikoin vain 'raw edge' menetelmalla joten ymmarran etta palapelin osat tuntuivat tuhansilta. hmmm, hyvassa palapelissa on kylla ainakin tuhat palaa. x Teje

*VEKKI* said...

Palapeli on aivan ihana, mutta varmaan työläs. Niinhän se usein on, mitä työläämpi sen kauniimpi. Tuo alimmainen on tosiaan osin vähän pliisu, mutta kontrastit pelastavat hyvin. Nätti sekin on.

Schulz Family said...

I really like the green quilt. I love the colour variation. It looks amazing. Sometimes when you make quilts you hate them afterwards but only because you have seen it too much. I put it the cupboard and then bring it out a few months later and you may enjoy it then,.

Illirilli said...

Minusta juopon polku on aika tylsä blokki, mutta sinä olet saanut siihen iskua. Kaunein näkemäni juopon polku!

Tilkunviilaaja said...

Te lukijani olette tosi kivoja, kun laitatte kannustavia kommentteja! Kiitos!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails