Wednesday, 21 January 2015

tuhat saumaa.

Ei-tilkkuilevat ihmiset kysyvät minulta toisinaan, miten kärsivällisyyteni riittää tilkkutöiden tekemiseen. Minun on vaikea vastata kysymykseen, sillä en yleensä koe, että tilkkutyöt koettelisivat kärsivällisyyttä. Teen aika lyhyitä rupeamia kerrallaan ja yhteen työhön kyllästyttyäni teen välillä jotain muuta.

Nyt alkaa kuitenkin kärsivällisyys olla lopussa, ja silti olisi hyvä tehdä tämä työ valmiiksi tilkkupinnaksi asti.

Mutta kun siinä on tuhat saumaa!


Olen jo tilkkublokkeja ommellessani kohdannut vinosaumaisia paloja ja sekä ompelemisen että silityksen aikana on saanut varoa, etteivät saumanvarat käänny väärinpäin. Viimeiset saumat ovat paikoitellen vaikka kuinka moninkertaiset, joten kuvassa näkyvä työkalu on ollut koko ajan käytössä.


Voi jee sentään, vaikka olen varmasti ommellut tuhat saumaa, niin vielä on saumoja surrutettavina edes siihen asti, että tilkkupinnan keskiosa on valmis!

Seuraavaa tilkkutyötä miettiessäni selasin Pinterestissä ideatauluani ja hylkäsin kaikki, joissa käytettäisiin kolmio-neliöitä. Juuri nyt en jaksa niitä! Antakaa minulle suorakulmaisia paloja, joissa on suorakulmaisia saumoja!

Sommitteluseinällänilattiallani on siis tilkkupinta, jossa on yksi väärin ommeltu tilkkublokki.


Koska kaikki eivät löytäneet virhettä edellisistä kuvista, merkkasin sen tähän:


Ompelin yhden ensimmäisistä tekemistäni blokeista juuri niin kuin ei olisi pitänyt, joten isosta kolmio-neliöstä ei tullut valmiiseen blokkiin kolmio-neliötä vaan tällainen vajakki.

Nyt otan taas ompelutyökalun esiin ja alan koota loppuja neljän blokin yhdistelmiä isommiksi paloiksi.

6 comments:

Hieno tar said...

Okei, kun merkkasit erilaisen yhdistelyn, löysin sen! Eipä tuo isossa pinnassa huomaa. Mikä tuo härpäke-työväline on?? Liittyy siis saumoihin jotenkin...

Soile Kivinen said...

Apuri on myös minulle outo...?

Mitä sanoisin virheestä, toiset kestää niitä paremmin, toiset huonommin. Itseäni Luonto on suojellut liialliseta tarkkuudelta, kysy vaikka Laurilta.

Nm. Puhelimen juuri pessyt

Hannele said...

Minäkin tuota härpäkettä ihmettelen...

Saija said...

Nuo edellisen postauksen molemmat mallit näyttävät kiinnostavilta! Pienet virheet kuuluu asiaan :)

Lea P said...

Uteliaana minäkin vempeleen tietoja kyselen. Hyvä virhe kun ei pistä silmään.

Tilkku & Tilkku said...

Nyt erotin väärälaisen blokin, kun sen noin selvästi näytit.. Ei haittaa kokonaisuutta. Apurin tunnen ja joskus sitä käytänkin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails