valmiit tilkkublokit!

Sain ommelluksi yhteensä 48 kpl traktorinjälkeä muistuttavaa tilkkublokkia ja nyt pääsen sommittelemaan niistä tilkkupinnan ja sen jälkeen ompelemaan ne yhteen.


Tämä on ensimmäinen ohjeen mukaan tekemäni tilkkupinta pitkään aikaan! Ohje on American Patchwork and Quilting –lehden kesäkuun 2014 numerosta. Tein ensimmäisen kokeilublokin melkein saman tien lehden luettuani ja totesin, että kiva on.

Tiesin heti, ettei varastoistani löytyisi blokkiin tarvittavia neutraaleja kankaita tarpeeksi, ja kun minulle tarjoutui tilaisuus lähteä ostosmatkalle Tallinnaan, tiesin heti, mitä erityisesti tarvitsisin. Löysinkin Karnaluksista sekä tummanpuhuvaa että vaaleampaa neutraalia kangasta ja pääsin ompelemaan tilkkublokkejani.

Olisin mielelläni valinnut harmaamman beigen, mutta sellaista väriä näyttää olevan vaikea löytää, paitsi ehkä pellavaisena.

Värisuunnitelmaksi valitsin ”turkoosi-/sinisävyisiä ja oransseja kankaita” neutraaleja palkkeja komppaamaan. Tässä kaikki 48 tilkkublokkia satunnaisesti ladottuina sommittelulattialle.


Järjestelin blokkeja uudelleen, ja tässä esiintyy viimeisin järjestys.


Voitte itse todeta, miten loistavasti olen pysynyt värisuunnitelmassani! Olen aika ylpeä itsehillinnästäni, kun mukaan ei ole valahtanut violettia eikä varsinaisesti vaaleanpunaistakaan, paitsi aivan vähäisiä määriä.

Blokit ovat niin kummallisen kuvioisia, etten osaa niitä järjestää kovin taiteelliseksi kokonaisuudeksi, joten jätän turhan sommitteluanalyysin mahdollisimman vähiin ja rupean vain ompelemaan blokkeja yhteen. Noinkohan minulla on päivän päätteeksi valmis tilkkupinta käsissä?! Voi kun olisikin!

Hei, kiitos kaikille edellisen postauksen kivoille kommentoijille! Ihanaa, että tykkäsitte kassistani ja Kissasta!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Tästä tulee kiva tilkkupinta ja hyvät värit olet valinnut:)
Unknown sanoi…
Onpa mielenkiintoisen näköinen jo nyt! Zetori kohta valmiina ;)
Irma sanoi…
Kiva tästä(kin) tulee:)
Ehkä on parempi ettei kovin järjestele blokkeja muuten voi tulla liian suunnitellun näköinen.
Soile Kivinen sanoi…
Hauska työ ja suht hillitty väritys. Varmaan jälki on hyvin lähellä totuutta jos traktori suhaisi edestakaisin kukkapenkissä.
Kati sanoi…
Mielenkiintoisen näköistä pintaa! Silmä seuraa jälkiä herkeämättä :)
Tiinatei sanoi…
Näyttää paljon paremmalta kuin meidän tie, jossa naapuri on ajellut edestakaisin traktorilla. Itse asiassa niitä jälkiä ei voi edes verrata hauskaan tilkkupintaasi.
Poutapilvi sanoi…
Tilkkupinta näyttää hauskalta. Tummat ja vaaleat värit menevät kivasti sekaisin ja ristiin rastiin, se tekee kuviosta mielenkiintoisen ja tosiaankin silmä seuraa "raiteita".
Tilkku & Tilkku sanoi…
Olet ollut tosi ahkera ompelija koko kesän. Tätä projektia on ollut taas kiva seurata, kauniit värit ja hauska kuvio blokeissa.
*VEKKI* sanoi…
Hieno tulee. Tosi ahkera olet myös ollut, mutta niinhän tuo ompelu vie.
Anita sanoi…
Komea peitto tuosta tulee!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.