Sunday, 6 July 2014

tilkkupeiton takana kukkaketo.

Käytin kuin käytinkin uusinta taustakangashankintaani tulevaan leijuvat neliöt –tilkkupeittooni. Välttelin pitkää pystysaumaa ja kokosin taustakappaleen ompelemalla peräkkäisiä pituuksia vierekkäin.


Alemman ja ylemmän kootun palan väliin ompelin pötkön, joka jäi varsinaisesta tilkkupinnasta yli, kun en tehnytkään pinnasta niin korkeaa kuin olin ensin ajatellut. Levensin pötköä muutamalla myös jo valmiiksi leikkaamallani tilkulla, eli tähän osuuteen minun ei tarvinnut erikseen leikata yhtään palaa.


Jouduin sen sijaan tietysti mittaamaan ja leikkaamaan isot kukkakangaspalat. Äh, se on ikävää puuhaa! Kangasta ei kunnolla mahdu levittämään suoraksi. Ensimmäiset palat mittasin ja repäisin, mutta kangas venyi liikaa, ja seuraavat jouduin mittaamaan ja leikkaamaan lattialla.

Ylläolevan kuvan oikeassa reunassa saattaa erottua kuvaajan varjo. Taustakappale on roisisti taitoksilla, koska tuulenpuuskat eivät jättäneet kuvaussessiotani rauhaan.


Tähän taustakappaleeseen ompelin vain kahdeksan saumaa, eli se valmistui sukkelaan!


Kun vielä taittelen leijuvat neliöt –tilkkupinnan samanlaiseksi nyyttöseksi, voinkin suunnata kohti Töölön Tilkkupajan tikkauspalvelua, missä tilkkupeittoni saa kolmiulotteisemman ja siis kauniisti tikatun muodon!

4 comments:

Poutapilvi said...

Ihana kukkaketo! Kiva poikkiraita pikkutilkuista on kuin kedon poikki kulkeva polku. Peitosta tulee varmasti ihana.

Mari Ohenoja-Miettinen said...

Tulipa kaunis peitto. Värit ovat raikkaita ja tykkään reunakaitaleestasi! Aiemmissa kuvissa en oikein hahmottanut neliöiden leijuntaa, mutta nyt se näkyy selkeästi.
Itse leikkaan suuret kangaspalat olohuoneen maton päällä käyttäen suoraa reunaa viivaimena.

Irma said...

Kaunis kangas!

Tilkku ja Tilkku said...

Peittosi on kaunis molemmin puolin.Tuota samaa kangasta,jota on taustassa, toin minäkin Tallinnan reisulta. Eri sävyiset tummat nurkkapalat saavat peiton leijumaan mukavasti. Minkä kokoinen on yksi valmis neliö,joka muodostuu keskusneliöstä, tummista nurkista ja sivusuikaleista?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails