Saturday, 12 July 2014

tikkauskokeilu.

Tykkäsin täböllä pystysuuntaisista tikkauksista, jotka toteutin vaakakaitalepaloista kokoamiini tilkkupintoihin (esimerkiksi Lennä, lennä! –tilkkupussukassa on tällaiset tikkaukset), mutta mieleeni tuli myös, toimisikohan päinvastainen yhtä hyvin!

Siis että kokoaisin tilkkupinnan kapeahkoista pystykaitaleista ja tikkaisin vastaavat tiuhat rivit kohtisuoraan kaitaleisiin nähden eli pussukkaan nähden vaakasuoraan.

Sitten oli käsissäni melko – mutta ei ihan tarpeeksi – kapeita kaitaleita, jotka jäivät tähteeksi leikattuani leijuville tilkkuneliöille kirjavat kehyspalat. Rohkenin lähteä kokeilemaan 2,5-senttisillä kaitaleilla (kavensin saumanvaroja kyllä normaalista) ja tein tilkkulasagnetekniikalla kaitalepinnan, jota täydensin leveämmillä kaitaleilla.

Tältä näyttivät ensimmäiset vaakasuorat tikkaukset:


Ja tällainen on valmiiksi tikattu tilkkupinta:


Onko tässä oikeastaan paljon eroa kaitaleversiooni verrattuna? Samanlainen fiilis tässä kuitenkin on. Odotin hiukan selvempää erilaisuutta!

No, olen kokeellisesti todentanut, että kohtisuoraan kaitaleiden suuntaan tikattu tilkkupinta vaikuttaa samantapaiselta, oli tikkaus sitten vaakaan tai pystyyn. Ehkä pitäisi toteuttaa vielä hyvin crazy-tyyppinen tilkkupinta, tikata myös se näin (tai pystysuuntaan) ja tarkastella, onko fiilis edelleen sama!

2 comments:

Hieno tar said...

vaikutelma on pikkupikku ruuduista!

Tiinatei said...

Toimii myös poikittain, lopullisen käsityksen saa varmaan vasta, kun pussukka on valmis.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails