lisää ruotoja.

Yksi ruoto lisää siis – käytin samoja vaaleaa ja ”tummaa” kangasta kuin tässä postauksessa, mutta ompelinkin oranssihtavaruotoisen tilkkublokin, en turkoosiruotoista. Näistä kootaan vinha tilkkupinta, jossa ruodot menevät välillä sinne ja välillä tänne.


Ompelen toivottavasti seuraavat ruodot Tallinnan-kankaistani eli vaaleat tulevat vaaleasta ruskeasta ja tummat melko tummasta harmaasta, tummemmasta kuin näissä blokeissa käyttämäni. Voi silti olla, että samaan tilkkupintaan tulee näitä melko-valko-harmaita mukaan.

Värikaitaleet tulevat turkooseista ja oransseista, turkooseja enemmän. Etsin käsille monenlaista sopivaa kangasta – näistä leikkaan kaitaleita siten kuin sattuu huvittamaan.


Ei ole taaskaan mitään erityistä suunnitelmaa tai visiota. Katson, mitä tulee, vai tuleeko mitään. Tilkkublokki on joka tapauksessa mielestäni hauska ja sitä on kiva tehdä.

Niin… tai tänään oli kyllä aluksi vähemmän kiva ompeluhetki. Ensin etsin ainakin vartin uutta tilkkulehteäni, jota ilman en osannut ommella leikkaamiani kaksoiskaitaleita oikein yhteen. Lopulta se löytyi pinosta, jonka olin käynyt jo kolme kertaa läpi – se oli aivan alimmaisena ja toiseksi alimmainen lehti teeskenteli alimmaista. Mikä petos!

Vihdoin pääsin ompelemaan ja ensimmäisen sauman ompelin tietysti väärin ja jouduin sen purkamaan pois. Kun lopulta olin aloittamassa saumaa oikein, vielä lipsahti ensimmäisessä pistossa lanka pois neulansilmästä. Olin jo lopettaa koko homman siihen!

Nyt on toinen tilkkublokki kuitenkin valmis. Hyvää juhannusta!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Hyvää Juhannusta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.