värikkäät kaitaleet.

Ihmeellistä, miten hitaasti sitä joskus pääsee työn syrjään kiinni! Tilkkupeittoaihioni ”jäännöspaloista” ja ”geometrinen” ovat olleet valmiiksi tikatut vaikka kuinka kauan, mutta edelleenkään en ole saanut kantatuksi kumpaakaan. Syyringin ”Tilkut piknikillä” –näyttely lähestyy vääjäämättä, ja toinen peitoista tulee sinne esille. Siksi minun olisi saatava peittoon reunakantti.

Peittoaihio on Imatran Tilkkupäivien jäljiltä vielä matkalaukussa, joka on alakerrassa. Saamattomuuttani jätin peiton sinne ja sen sijaan että olisin valinnut siihen kanttikankaan, valitsin kaiken.


Otin jäännöspalalaatikosta esiin värikkäitä, melko isoja paloja ja leikkasin niistä 6cm leveitä kaitaleita joko täysvinoon tai täyssuoraan. Olen huomannut, että kumpikin kaitale toimii hyvin, ja samassa työssä voi käyttää sekä ettää.

Jotta saan sateenkaaren rullaamaan kivasti koko reunan pituudelta, minun täytyy löytää vaaleanpunaisen ja kirkkaansinisen väliin sopiva yhdisteväri ja/tai –kuvio.

Tässä vaiheessa minun on pakko päästä saamattomasta tilastani ja noutaa tilkkupeittoaihio käsille. Enhän pysty muuten mittailemaan, paljonko kanttikaitaletta minun vielä täytyy leikellä. Ei kai auta muu kuin nousta ja nähdä vähän vaivaa!

Kommentit

Kangastuksia sanoi…
Kaitaleiden ompeleminen voi tuntua vihoviimeiseltä ponnistukselta. Minullakin tilkkupinnat valmistuvat hetkessä, mutta muut työvaiheet eivät sitten innostakaan ihan aina. Niin sitten kertyy keskeneräisiä töitä laatikoihin.

On kiva idea hyödyntää tilkkuvarastoja kaitaleiden ompelemisessa. Vaaleanpunaisen ja ruskean väliin sopisi kirkkaammanpunaisia ja oransseja sävyjä. Tsemppiä ompelemiseen. Aloittaminen on aina hankalinta, mutta sitten kun saa valmista aikaan, voi olla taas vähän aikaa ylpeä itsestään. :)
Tiinatei sanoi…
Mietin tässä, kumpaankohan peittoon tuo kantti on tulossa? Se selvinnee...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.